Tour de France

Vingegaard har bluffet med sin rolle i Touren

Team Jumbo-Visma har hele tiden haft en skjult plan med Jonas Vingegaard.

"Jeg er her for at hjælpe Primoz Roglic".

Ordene har du formentlig hørt fra Jonas Vingegaard et hav af gange i starten af årets Tour de France. Planen var, at han skulle agere hjælperytter for den slovenske stjerne, skulle man forstå.

Jonas har en utrolig status nu

Richard Plugge, General Manager på Jumbo-Visma

Men inden 19. etape afslørede Jumbo-Vismas General Manager, Richard Plugge, for TV 2 SPORT, at planen hele tiden har været en anden.

- Jeg er meget begejstret for det, jeg har set fra Vingegaard. Men vi forventede faktisk mere eller mindre det her. Vi ville have kampen sammen med Primoz Roglic. Jonas og Primoz imod Pogacar og INEOS. Det var vores plan til at starte med.

Var det planen at have ham i en delt kaptajnrolle?

- Ja, 100 procent, siger Richard Plugge.

Holdt det hemmeligt

Primoz Roglic udgik som bekendt inden 9. etape, da han var mærket efter sit styrt tidligt i løbet. Herfra har Jonas Vingegaard været kaptajn på Jumbo-Visma og ligger i skrivende stund nummer to i det samlede klassement.

Det hollandske storhold valgte at holde planen om et delt lederskab skjult.

I fortalte det ikke. Var det for at tage presset af ham?

- Ja, for han er ung. Vi skal være opmærksom på, at han er ung, og det er kun hans anden Grand Tour. Det er hans første gang på det her niveau, og vi prøver at udvikle vores talenter ved at gøre dem gradvist bedre hver dag.

Jonas Vingegaard rystede den gule trøje af sig, og rystede den forsvarende mester Tadej Poga?ar på Mont Ventoux. Kan han gøre det igen i dag? Video: TV 2 SPORT

- Ikke kun som cykelryttere men også som personer. Han skal lære at håndtere alles opmærksomhed. Det er derfor, vi ønsker, at nogle skal gemmes lidt. Det synes jeg, vi gjorde flot, lyder ordene fra Jumbo-Visma-bossen.

Mange kort at spille

Fremtiden ser i det hele taget lys ud på Jumbo-Visma. Foruden Jonas Vingegaard og Primoz Roglic, har holdet også andre mulige kaptajner i Tom Dumoulin og Steven Kruijswijk.

Og det er netop de mange ryttere, der skal give muligheden for at slå Tadej Pogacar i fremtiden.

- Vi skal være smarte rent taktisk. Pogacar er så stærk – han er over alle, så vi skal være taktisk smarte. Med Primoz, Jonas, Tom og andre kan vi spille det spil, siger Richard Plugge.

Bossen fremhæver altså Vingegaard som et af de kort - og faktisk har danskeren en særlig kvalitet.

- Jonas har en utrolig status nu, men har også et kick til at vinde en spurt nogle gange og tage bonussekunder – det er meget vigtigt for at kunne vinde en Grand Tour eller et ugelangt etapeløb, siger han.

Tour de France slutter på søndag i Paris.