Tour de France

Asgreen susede forbi journalister, og det er et godt tegn

Kasper Asgreen er en af favoritterne til 20. etape, og han var tydeligt forkuseret inden enkeltstarten.

Tour de France er ved at lakke mod enden, og indtil videre er der ikke kommet nogen dansk etapesejr. Det kan dog ændre sig på løbets næstsidste etape.

Hvis det skal ske, er det Kasper Asgreen, de danske cykelfans skal sætte deres lid til. Det mener hans Deceuninck - Quick-Step-holdkammerat Michael Mørkøv.

- Det er en god rute til Kasper, og han har også haft nogle gode dage uden at have brugt for mange kræfter, siger Michael Mørkøv til TV 2 SPORT inden 20. etape.

Normalt er Kasper Asgreen god til at stoppe, når journalister vil tale med ham. Lørdag gjorde han dog en undtagelse og kørte lige forbi pressen.

Og selvom danskerne ikke får mulighed for at høre fra ham inden etapen, skal de måske glæde sig over det.

Han kørte lige forbi os. Er det et godt tegn?

- Jeg tænker, det er et godt tegn, at han ikke har tid til at chatte med jer. Så jeg tog en for holdet i dag. Kasper er kørt til bussen for at gøre sig klar, siger Mørkøv og tilføjer:

- Vi mangler jo en dansk etapesejr. Den kan helt sikkert godt komme i dag.

Dansk kollega: To mand slår ham

Når man skal vinde en etape i Tour de France, skal stjerner slås. Det er også tilfældet lørdag, hvor folk som Wout van Aert, Stefan Küng og Tadej Pogacar er blandt favoritterne.

Ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen er Asgreen blandt de tre største favoritter. Han har dog Küng som favorit.

Mikkel Bjerg, der også er en stærk enkeltstartsrytter, nævner også Asgreen. Dog ikke blandt de første to.

- Küng og van Aert bliver nummer et og to i dag. Måske Asgreen bliver treer, siger Mikkel Bjerg.

Kasper Asgreen kører ud på ruten klokken 15.03. Første mand ned ad startrampen er Tim Declercq, som sendes af sted 13:05.