Cavendish undskylder og forklarer raseriudbrud

Deceuninck-Quick Steps Mark Cavendish har undskyldt over for den mekaniker, han skældte ud.

Allerede inden den hektiske start på 19. etape, var der frustrationer hos Mark Cavendish.

I en video, som TV 2 Norge har offentliggjort, hævede Quick-Step-rytteren stemmen over for sin mekaniker. Tydeligt irriteret over noget med sin cykel.

Sprinteren forklarede fredag aften på sin Instagram-profil, hvad der skete forud for etapen.

- Mange af jer har set videoen fra starten af dagens etape. På en dag i Tour de France bliver vi ryttere sat i farlige situationer, og jeg ønskede min cykel til at være perfekt for at holde mig sikker. Min cykel havde nogle fejl, da jeg fik den i morges. På trods af det skulle jeg ikke have reageret på den måde, jeg gjorde, og heller ikke offentligt, skriver Cavendish og fortsætter:

- Jeg har været virkelig gode venner med mine mekanikere i over et årti, og selvom de ved, hvor kort for hovedet jeg kan være, når jeg er stresset, fortjener ingen, og slet ikke nogen, du bekymrer dig om, at få stemmen hævet mod dem. Ærlig talt er en af de største faktorer for Quick-Steps succes, at vi er en familie, og vi elsker og bekymrer os for hinanden. Og samtaler bør holdes i den familie.

- Vi har nu talt om, hvad der skete, og som en gruppe vil 'Wolfpack' gøre vores bedste for at slutte Tour de France succesfuldt af.

Stort pres

Michael Mørkøv var med i AftenTouren fredag aften, og da han så videoen af sin holdkammerats temperament, tog han det med et skuldertræk.

- Jeg tror bare, det er et tegn på, at det har været nogle hårde dage, siger han til TV 2 SPORT.

- Jeg tror, det er en presset mand. Det har ikke været helt nemt de sidste dage i bjergene. Der er stort pres på. Han har den grønne trøje og et fint forspring. Men der skal stadig trædes rigtig meget i pedalerne.

Mark Cavendish har vundet fire etaper i denne udgave af Tour de France. Vinder han én mere, slår han Eddy Merckx' rekord for flest etapesejre i løbets historie.

I pointkonkurrencen har han et forspring på 35 point ned til Michael Matthews inden de sidste to etaper. Cavendish vandt også pointkonkurrencen i 2011.