Tour de France

Fire navne skal kæmpe om Tour-sejren i fremtiden, vurderer Riis

Bjarne Riis er overbevist om, at Jonas Vingegaard kommer til at kæmpe med om den samlede sejr i Tour de France i årene, der kommer.

Kan Jonas Vingegaard vinde Tour de France?

Han bliver en ombejlet herre

Bjarne Riis

Tanken har måske strejfet dig, hvis du har set med i løbet af årets Tour. Og i så fald er du ikke den eneste. Bjarne Riis har nemlig lavet en liste over de ryttere, han mener, skal kæmpe om Tour-sejren "de næste mange år".

  • Tadej Pogacar
  • Primoz Roglic
  • Jonas Vingegaard
  • Egan Bernal

Bemærk navnet med fed. Jonas Vingegaard.

Ifølge Bjarne Riis, der har ageret ekspert i TV 2's studie under Tour de France, er han nemlig inde i billedet til at vinde den fransk Grand Tour i fremtiden.

- Jeg sidder og gransker over, hvor langt potentialet kan række. Han har vist, han er god. Kan han holde det her niveau, er han en potentiel Tour-vinder, vurderer Bjarne Riis, der selv vandt løbet i 1996.

Hovedpersonen selv er ikke meget for at svare på, om han kan vinde det prestigefyldte løb.

- Det må tiden vise. Jeg ved det sgu ikke. Det tør jeg ikke sige ja eller nej til, siger det unge, danske Tour de France-håb.

Har mange styrker

Hvis Vingegaard skal vinde Tour de France i fremtiden, bliver særligt én ting afgørende - hans alsidighed.

- Det er en kæmpe styrke for ham, at han er så stabil i bjergene. Og han har en fremragende enkeltstart. Det må jeg nok sige. Det er lige før, der ikke er nogen af de andre, der har det, siger Riis.

Jonas Vingegaard blev nummer tre på begge enkeltstarter i år. Det lykkedes ham også at blive nummer to på to bjergetaper.

INEOS vil have ham

Med gode præstationer følger naturligvis også interesse.

Og den kan meget vel komme fra storholdet INEOS, hvis du spørger Bjarne Riis.

- Han bliver en ombejlet herre. Mon ikke INEOS synes, de skal have fat i ham? Så kan det være, det bliver et spørgsmål om penge. Jumbo-Visma har måske også budgettet, men de har ikke samme budget som INEOS, siger han og fortsætter:

Jonas Vingegaard var uhyggeligt stærkt kørende på Mont Ventoux, hvor han satte selveste Tadej Pogacar af. Video: TV 2 Sport

- Han skal tænke sig om sammen med sin manager. Satser holdet 100 procent på Roglic igen? Har de andre, de synes, skal frem? INEOS synes sikkert, at Vingegaard kan blive rigtig interessant fremadrettet, for de mangler ham, siger eksperten.

Bliv, hvor du er

Alligevel råder den tidligere Tour-vinder unge Vingegaard til at vælge det velkendte.

- Indtil videre skal han blive, hvor han er, siger Bjarne Riis.

Jonas Vingegaard har kontrakt med Jumbo Visma til og med 2022.