Tour de France

INEOS’ indstilling ”giver ingen mening” for Bjarne Riis

Kun én ud af syv INEOS-ryttere har tænkt sig at køre igennem på Tourens afsluttende enkeltstart.

Mens nogle vil gøre alt for at køre med i Touren, vil andre gøre så lidt som muligt for at komme igennem lørdagens enkeltstart.

Lørdag vil seks ud af syv INEOS-ryttere ikke anstrenge sig synderligt på enkeltstarten, og det skuffer TV 2 SPORTs Tour-ekspert Bjarne Riis.

- Team INEOS har et budget på over 50 millioner pund, og så synes de ikke, de har lyst til at køre en enkeltstart i Tour de France. Det giver ingen mening for mig, siger Bjarne Riis.

Giv mig det halve budget, og jeg skal gøre det bedre end INEOS

Bjarne Riis

Ifølge Steven Cummings, der er ansat hos INEOS, er det kun Richard Carapaz, der vil køre igennem. At han skiller sig ud fra holdkammeraterne, giver god mening, fordi han skal forsvare sin tredjeplads i klassementet.

- Jeg kan huske for et par år siden, eller også var det sidste år, hvor jeg stod og talte med Dave Brailsford om nogle af deres stjerner, fortæller Bjarne Riis om et møde med holdets manager.

- Han sagde til mig, at de havde et problem. De er ikke sultne nok. Og det er ret alvorligt.

- Der skal ske noget mentalt. Og helt ærligt: De har Carapaz, der skal ud og forsvare sin tredjeplads. Han har brug for støtte, og de andre kan støtte ham ved at vise noget motivation og køre nogle gode tider, så han har noget at køre efter.

INEOS’ placeringer inden enkeltstarten

  • 3: Richard Carapaz
  • 25: Jonathan Castroviejo
  • 39: Richie Porte
  • 42: Geraint Thomas
  • 56: Dylan van Baarle
  • 62: Tao Geoghegan Hart
  • 68: Michal Kwiatkowski
  • Udgået: Luke Rowe (faldt for tidsgrænsen på 11. etape)

Ifølge Henrik Juul, der også er Tour-ekspert på TV 2, handler INEOS’ indstilling om, at rytterne ikke vil tabe ansigt. Hvis man frygter at blive udstillet, er det trods alt nemmere at opgive på forhånd.

Men det ændrer ikke på, at de velbetalte stjerner skuffer:

- Giv mig det halve budget, og jeg skal gøre det bedre end INEOS. Sådan sidder jeg og tænker, slutter Bjarne Riis.