Tour de France

Mesterens tips til 21. etape: Pas på med leadoutryttere

Managerspil: Her får du hver aften dugfriske tips fra den forsvarende mester til morgendagens etape.

Her finder du Tourspillet på Holdet.dk.

Mads Taunø Larsen vandt Tourspillet på Holdet.dk sidste år. Her giver han dig tips til rytterkøb i hver prisklasse.

Opsamling på 20. etape

Favoritten van Aert løb med en rimelig sikker sejr foran Asgreen og Vingegaard. Det endte med en rigtig flot danskerdag med hele 4 danskere i top-9 på etapen. Med undtagelse af Pogacar, der næppe kørte sig helt ud, var det en dag uden de store overraskelser. Mit eget TV 2-hold var endda heldig at ramme alle 8 ryttere i top-8.

21. etape

Den klassiske etape ind til Champs-Élysées. Sidste gang, det lykkedes at snyde sprinterne, var, da Vinokourov kørte alene hjem i 2005. Derfor kan vi godt forvente endnu en massespurt, hvor Cavendish skal forsøge at vinde sin femte sejr i årets løb. Opløbet er en smule længere end de foregående år, hvilket betyder, at sprinterne er en smule mindre afhængige af et godt leadout. Men jeg forventer ikke, det får den helt store betydning.

Favoritten (den dyre)

Mark Cavendish (8,6 millioner): Han har vundet alle de spurter, han har deltaget i, og er igen den helt store favorit. Han er den hurtigste rytter og har feltets bedste leadout. En sejr vil sende ham op på 35 sejre og dermed overgå Merckx' samlede antal Tour-sejre. Det ville være prikken over i’et på hans fantastiske comeback, hvis det lykkedes netop på Champs-Élysées iført den grønne trøje.

Jokeren

Jasper Philipsen (6,7 millioner): Han har været den næstbedste sprinter i løbet, og med en top-3 i samtlige massespurter har hans stabilitet været imponerende. Derfor bør han være sikker mand på alle managerhold.

Den knap så dyre

Cees Bol (6,6 millioner): Indtil videre har det været et skuffende Tour de France for hollænderen. Han kom ind i løbet i dårlig form, og samtidig var hans leadout hårdt ramt af styrt de første dage. Jeg forventer, han er bedre nu end tidligere, og hans leadout ligner nu feltets næstbedste. Det kan blive meget afgørende for den positionssvage hollænder.

Den billige

André Greipel (4,7 millioner): I prisklassen under 5 millioner ser jeg veteranen som det bedste valg. Han er langt fra det niveau, der har sikret ham to sejre på Champs-Élysées tidligere. Niveauet har dog været ganske fint under årets tour, og i 2019, hvor han havde en skidt Tour, kørte han stadig en sjetteplads hjem i Paris. Jeg forventer derfor, han kan køre sin femte top-10-placering hjem i årets løb.

Pas på

Michael Mørkøv (4 millioner): Han kan sagtens være et glimrende køb, og med tanke på de seneste spurter ligner han måske et must have. Men det er sjældent, at leadoutrytterne kommer i top-15 på Champs-Élysées, så går man efter 8 ryttere i top-15, er det ikke uden risiko at gå med danskeren.

Kaptajn

Cavendish er igen det oplagte kaptajnvalg. Han er feltets hurtigste sprinter, og i modsætning til alternativerne vil han formentligt samle en masse point i den indlagte spurt. Derudover vil han køre helt til stregen, selv hvis sejren er væk, da han har brug for en god placering for at sikre sig den grønne trøje.

Mads Taunø Larsen

  • 37 år
  • Fra Nivå
  • Arbejder som pædagog i en sfo
  • Har spillet på Holdet.dk siden 2010
  • 6 top-3-placeringer i cykelspil uden udskiftninger
  • Flere topplaceringer i spil med udskiftninger, blandt andet andenplads i Giroen 2020 og fjerdeplads i Vueltaen 2015
  • Følg hans hold her