Tour de France

Råbte sin vrede ud, men forsvarede niendeplads

Pello Bilbao var rasende over en løsthængende radio under sin enkeltstart lørdag.

Dårlige ben kan ødelægge alt, men teknisk uheld også være en hæmsko.

Det måtte Tourens nummer ni, spanske Pello Bilbao, sande på lørdagens afgørende enkeltstart. Han jagtede Guillaume Martin på ottendepladsen, som var et minut foran.

Rytmen blev dog brudt, da Bilbao tog hul på de sidste ti kilometer. Hans radio, med hvilken rytterne er i kontakt med holdbilen, hang pludselig uden for trøjen.

- Det fjernede min koncentration. Radioen røg ud fra min trøje. Jeg prøvede at smide den væk, men jeg var bange for, den ville ryge ind i hjulet. Jeg smed den alligevel væk og kunne hverken få tider eller opbakning fra bilen, siger Bilbao til Sport.

Pello Bilbao mener dog ikke, at problemerne gjorde den store forskel, men han hentede faktisk halvdelen af tiden op til Guillaume Martin.

- En niendeplads har stor værdi for os, synes jeg. Det kan godt være, jeg ikke har strålet meget og har haft meget lidt tv-tid, men bag alt dette har der været frygteligt meget arbejde, siger Bilbao.

- Touren har været fantastisk for Bahrain Victorious med sejre og fremgang.

Bahrain Victorious bliver suveræn vinder af holdkonkurrencen i Touren, hvor det også er blevet til tre etapesejre undervejs.