Tour de France

Rolf Sørensen opsøgte Vingegaard: - Jeg var sgu lige ved at græde

For Rolf Sørensen handler jublen og følelserne mere om det, som Vingegaard kan præstere i fremtiden.

I omkring ti minutter opholdt Jonas Vingegaard sig i en lille, hvid autocamper tæt ved målområdet i Saint-Émilion.

Han skulle lige sunde sig. Da han omsider kom ud, var det til high fives og kram fra staben på Jumbo-Visma-mandskabet og et møde med en velkendt landsmand.

Han sagde også selv: "Jeg er også lige ved at græde"

Rolf Sørensen

For cykeleksperten Rolf Sørensen havde forladt sin plads i kommentatorboksen for at finde Jonas Vingegaard.

- Jeg ville bare ønske ham tillykke med det fuldstændig vanvittige resultat. Jeg var sgu lige ved at tabe mælet.

I et par minutter nåede Rolf Sørensen at snakke med den danske komet og holdets sportsdirektør Frans Maassen, som han kender fra sin tid som aktiv cykelrytter.

- Frans Maassen sagde til Jonas: "Du har fået Rolf til at græde!". Og det måtte jeg jo bekræfte. Jeg var sgu lige ved at græde. Det var en fed lille samtale. Jeg gav ham bare min dybeste respekt for det, han har lavet.

- Jeg må sige, at jeg altså er lidt uden ord, siger Rolf Sørensen.

Vingegaard var tæt på at græde

Jonas Vingegaard er inden Tourens sidste etape nummer to i klassementet efter slovenske Tadej Pogacar, og undgår han uheld og alvorlige styrt på søndagens etape til Paris, vil det også være den endelige placering.

Det er første gang siden Bjarne Riis i 1996, at en dansker står på podiet for sin præstation i klassementet. En imponerende bedrift, men det stopper ikke nødvendigvis her for den 24-årige nordjyde, vurderer Rolf Sørensen.

- Det handler ikke så meget om det, han har gjort. Det er mere om det, som det kan bringe fremover. Han har jo ingen svagheder. Ingen overhovedet. Det er ret vildt.

Først og fremmest skal Jonas Vingegaard nyde sin tur til den franske hovedstad og udsigten fra podiet.

- Han sagde også selv: "Jeg er også lige ved at græde". Nu går det rigtigt op for ham. Det gør det i morgen, når han kommer ind på Champs-Élysées.