Tour de France

Cavendish med skjult ros til Mørkøv

Tourens sidste målstreg er flyttet længere væk, men det rører ikke Mark Cavendish.

300 meter lyder måske ikke af meget, men for nogle sprintere kan det gøre en kæmpe forskel, at målstregen på Champs-Élysées er flyttet.

Det gælder dog ikke Mark Cavendish, der har vundet fire etaper i årets Tour de France.

- Den tidligere afstand til målstregen fra det sidste sving gjorde det til en særlig spurt. Man skulle ramme den perfekt. Nu er det mere en boulevard-spurt. Før kunne man ikke vinde, hvis man klokkede i det. Nu har man en chance selv, hvis man klokker i det i det sidste sving, siger Cavendish til TV 2 SPORT.

Så for én med det perfekte leadout var den gamle spurt bedre?

- Nej, for en rytter med det perfekte leadout er alle former for afslutninger perfekte, konstaterer briten med en skjult hilsen til Michael Mørkøv.

Der er nemlig bred enighed om, at ”det perfekte leadout” inkluderer Michael Mørkøv, der sidste år orkestrerede Sam Bennetts sejr på Champs-Élysées og i år har stået bag Cavendishs tangering af Tour-rekorden for flest etapesejre som den sidste rytter, der kører sprinteren frem til spurten.

Inden den afsluttede etape har Cavendish triumferet 34 gange i Tour de France – samme antal som legenden Eddy Merckx.

Derfor kører Cavendish, Mørkøv og resten af Deceuninck – Quick-Step-holdet både for etapesejren, Tour-rekorden og den grønne trøje, når feltet rammer Paris.

- Mørkøv har helt sikkert studeret det, og skal nok tage vare på Cavendish, siger TV 2 SPORTs Tour-ekspert Lars Bak.

21. etape begynder klokken 16.30. Læs alt om etapen og favoritterne her.