Tour de France

Finalen ændret på Champs-Élysées - passer godt til Mads P.

Det er ikke nødvendigvis længere en fordel at sidde blandt de fire forreste, når sidste etape af Tour de France skal afgøres.

Åååååh Champs-Élysées. Åååååh Champs-Élysées.

Den ikoniske gade midt i Paris, der traditionen tro markerer afslutningen på Tour de France.

Men ikke alt er helt, som det plejer. Finalen på brostensgaden er rykket 300 meter længere ned mod Triumfbuen.

En ikke helt ubetydelig ændring vurderer TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- I forhold til andre år skulle man være blandt de fire forreste ryttere, når man kom igennem det sidste sving ved Concorde-pladsen. Men fordi der er længere fra opløbssvinget, kan man godt være lidt længere tilbage. Nu er det måske syvende position, som vil være den mest fordelagtige, vurderer eksperten.

Mads Pedersen, som blev nummer to sidste år på Champs-Élysées, ser gode muligheder i ændringen af finalen.

- Det passer mig meget godt. Så har den stadig lidt kick opad, for Champs-Élysées går forholdsvis meget opad. Så det gør ikke mig noget, fordi svinget ikke har lige så stor betydning som sidste år, fortæller han.

Handler ikke kun om Cavendish

Den største favorit ifølge Chris Anker Sørensen er Mark Cavendish, som har vundet fire etaper hidtil i løbet. Han har også vundet på Champs-Élysées fire gange. Kombinerer man det med en af verdens bedste leadoutmænd i form af Michael Mørkøv, så er det en giftig duo.

Mads Pedersen mener dog, at de i første omgang skal have fokus på sig selv i afslutningen.

- For os handler det ikke decideret om at slå Cavendish. Vi kører vores eget løb. Selvfølgelig er de en faktor i finalen, og det skal man også tage højde for, men det er ikke sådan, det handler om, at det bare dem, der skal slås.

- Men det er ikke nogen hemmelighed, at det er en god idé at kigge efter Michael og se, hvad han laver, for han er en af verdens bedste til sit arbejde, siger den danske Trek-Segafredo-rytter.

Står det til Chris Anker Sørensen, så skal Quick-Step nok også ændre i deres måde at tackle finalen på i forhold til førhen.

- Tidligere var det perfekt, hvis Mørkøv kom først igennem svinget med Sam Bennett på hjul. Nu skal han en ekstra have mand foran sig. Det kan selvfølgelig også være, de vælger ikke at tage fronten i svinget, så de sidder lidt længere tilbage, pointerer eksperten.

Champs-Élysées har været afslutningen på Tour de France siden 1975. Der vandt Walter Godefroot sidste etape.

Normalt er det sprinterne, der kæmper om sejren, men i 2005 lykkedes det Alexander Vinokourov at snyde sprinterne og vinde på Champs-Élysées.