Tour de France

"Han er så fed en fyr" - nu har Tour-stjerner lært Vingegaard at kende

Mark Cavendish, Chris Froome, Greg van Avermaet og flere andre ryttere har store roser tilovers for Jonas Vingegaard.

Det er ikke gået ubemærket hen, at Jonas Vingegaard har haft tre usædvanligt gode uger i Frankrig.

Nordjyden er på rekordtid gået fra at være hjælperytter til at påtage sig en rolle som kaptajn og køre sig til en samlet andenplads i Tour de France.

Og sideløbende med den imponerende præstation er den danske Jumbo-Visma-rytter i stigende grad blevet et kendt ansigt.

Ikke kun i Danmark, men også internationalt. Og blandt kollegaerne i feltet.

Lørdag spurgte TV 2 SPORT en række stjerneryttere - heriblandt en OL-gulvinder, to verdensmestre og en femdobbelt Tour-vinder - hvad de har lært, om den 24-årige Tour-debutant de seneste uger.

Og det er ikke småting.

Mark Cavendish

Deceuninck - Quick-Step

Jeg kendte ham allerede før. Han vandt i Coppi e Bartali, hvor jeg så ham præstere. Jeg tænkte, at den dreng er speciel. Som så mange andre danskere er han bare nem at have med at gøre. Han er så fed en fyr. Jeg kan virkelig, virkelig godt lide ham. Han er altid høflig, og han smiler altid. Nu kommer han på podiet i Tour de France. Det er en ære at have kørt med ham.

Stefan Küng

Groupama - FDJ

Jeg har lært, at han plejede at rense fisk, før han blev professionel. Det har været i mit hoved, siden jeg læste det. Så hver gang jeg ser ham, tænker jeg: "Det er ham, der renser fisk". Han er en stille fyr. Jeg har ikke snakket så meget med ham, men jeg tror, det er sådan, han er. Han er der bare uden at lave for meget larm.

Han er virkelig stærk. Det, der har overrasket mig mest ved ham, er hans enkeltstart. Han er så lille, og alligevel kan han køre så hurtigt på en enkeltstartcykel. Det har virkelig imponeret mig.

Chris Froome

Israel Start-Up Nation

Det er en fantastisk præstation. Specielt fordi det er Jonas’ første Tour de France. Det er utroligt, at han har gjort det så godt, også når han kom til løbet med andre mål; at hjælpe Roglic. Han er steppet op og har præsteret så godt.

Jeg kender ham ikke særlig godt personligt. Jeg har ikke talt meget med ham. Jeg tror, han holder sig meget til sig selv. Men jeg er sikker på, det er et navn, vi kommer til at høre meget mere til i de kommende år.

Greg van Avermaet

AG2R Citroën Team

Han kørte godt i Dauphiné, så jeg kendte ham godt. Han var her ikke for at vinde, men for at hjælpe Primoz Roglic fra start, men han tog sin chance for at blive en leder for sit hold. Han har gjort det fantastisk, når man tænker på, at han er så ung. At være så god og præstere så godt gør, at han virkelig står foran en stor fremtid.

Michał Kwiatkowski

INEOS Grenadiers

Han har virkelig imponeret en masse. Jeg kendte ham fra nogle forskellige løb tidligere, hvor han ikke rigtig præsterede, som han skulle. Men under den her Tour har han bevist, at han kan køre op med de bedste stort set hver dag. Han har været den største trussel for Pogacar, så han har en lys fremtid foran sig. Jeg har ikke nået at snakke med ham, så jeg kender ham ikke godt nok personligt. Det har været en travl Tour.

Christopher Juul-Jensen

Team BikeExchange

Folk spørger jo, hvor han hører til. Han er ikke en, man ser i Girona, Andorra eller andre steder, hvor cykelryttere hører til, og der kan jeg jo så fortælle, at han bor i Glyngøre og tager det stille og roligt. Han er en meget, meget nede på jorden-type. Jeg har heller ikke selv rigtig talt med ham før starten af året, så jeg er også selv nysgerrig på, hvem han egentlig er.