Tour de France

Wout van Aert taler om vildt Tour-hattrick

Søndag kan Wout van Aert endnu engang bevise, at han er en af cykelsportens mest komplette ryttere.

Sejr på en bjergetape? Tjek.

Sejr på en enkeltstart? Tjek.

Sejr i en massespurt? Afventer.

I Paris har Wout van Aert mulighed for at lave et imponerende Tour-hattrick, når løbet som altid slutter på Champs-Élysées.

Den alsidige belgier fra Team Jumbo-Visma har tidligere slået sportens største sprintere i Tour de France, og derfor er det ikke uden grund, han drømmer om at gøre det igen søndag aften.

- Han taler om det, så vi må se, om vi kan gøre det svært for Mark Cavendish, siger Jumbos-Vismas sportsdirektør Merijn Zeeman til Sporza.

- Uanset hvad har han kørt en fantastisk Tour med to etapesejre. Måske tre.

Ifølge Chris Anker Sørensen, der er cykelsportsekspert på TV 2 SPORT, er Wout van Aert blandt favoritterne på den afsluttende etape:

Favoritter

***** Mark Cavendish

**** Jasper Philipsen

*** Wout Van Aert, Michael Mørkøv

** Cees Bol, Mads Pedersen, André Greipel

* Michael Matthews, Sonny Colbrelli, Christophe Laporte

Fem sejre i alt

Wout van Aert har deltaget i Tour de France tre gange, og han har vundet etaper hver gang: I 2019, i 2020 og i 2021.

I 2019 lå han også til at vinde enkeltstarten til Pau, da han kørte ind i en reklamebande og blev fragtet direkte på hospitalet.

Den første af van Aerts de to sejre i år kom på 11. etape, hvor ruten gik op over Mont Ventoux hele to gange. Wout van Aert kørte alene over målstregen, mens Jonas Vingegaard imponerende blandt favoritterne.

En stor dag for Jumbo-Visma var det på 11. etape af Tour de France. Jonas Vingegaard rystede den forsvarende mester, mens van Aert var hurtigst af alle. Video: TV 2 SPORT

Den anden etapesejr kom på 20. etape, hvor Wout van Aert vandt enkeltstarten med 21 sekunder ned til Kasper Asgreen og 32 sekunder ned til Jonas Vingegaard på de andre podieplaceringer.

Danskeren præsterede over al forventning, og forsvarer dermed sin 2. plads i løbet.