OL Tokyo 2020

Landsholdet krydser fingre for syg Fuglsang

Dagen efter sit maveonde, der førte til Tour de France-exit, er Jakob Fuglsang ankommet til Tokyo, hvor han skal køre OL i linjeløb på lørdag.

Trods en skidt optakt og overvejelser om at melde fra har Jakob Fuglsang besluttet sig for at deltage i OL.

Det bekræfter elitechef i Danmarks Cykle Union (DCU) Morten Bennekou til TV 2 SPORT. Sammen med Kasper Asgreen, Christopher Juul-Jensen og Michael Valgren er han landet i Tokyo mandag formiddag dansk tid.

- Da vi vågnede i morges, lå der en besked fra Christopher Juul-Jensen om, at alle fire var kommet godt ombord på flyveren, siger Bennekou i mobiltelefonen, mens han er på vej til lufthavnen for at hente sine ryttere.

De fire Tour de France-ryttere steg på et fly klokken 23.30 søndag fra Paris efter sidste etape af Tour de France.

Kort inden Tourens sidste etape stod det klart, at Jakob Fuglsang ikke gennemførte løbet, da et maveonde fik ham til at forlade Touren.

Siden har han ikke udtalt sig til pressen.

Landsholdet krydser fingre for Fuglsangs helbred

Da nyheden om Fuglsangs Tour-exit kom søndag eftermiddag, var Morten Bennekou og landstræner Anders Lund allerede gået i seng. Derfor har de ikke snakket med kaptajn Fuglsang og fået en status på, hvordan han har det.

- Vi håber, at maveondet er hurtigt overstået, og at han finder benene og sig selv. Det er stadig vores bedste bud på et topresultat, fordi han har så meget erfaring ved mesterskaber og endagsløb. Han ved, hvordan sådan et løb skal skæres, siger Morten Bennekou og tilføjer:

- Det kræver selvfølgelig, at han var fit for fight og ikke har nogen sygdom.

Der er syv timers tidsforskel mellem Danmark og Japan.

Jakob Fuglsang vandt OL-sølv i Rio og har længe haft OL i Tokyo som sit store mål.

Taktikken er uændret

Morten Bennekou og Anders Lund ankom til Tokyo lørdag.

Inden har de fulgt med i Fuglsangs vanskelige Tour de France, hvor han ikke har fået det til at fungere.

Det får dog ikke landsholdet til at ændre strategi. Fuglsang, der vandt OL-sølv for fem år siden, er stadig kaptajn.

- Han har ikke haft den optimale forberedelse i Touren, kan vi allesammen se. Vi havde da gerne set, at han havde siddet fremme og vundet to etaper, men når det er sagt, er OL og i det hele taget mesterskabsløb noget andet end bjergetaper i Touren. Så på den måde kan man ikke sidestille det, siger Bennekou.

Der er linjeløb for herrerne lørdag, mens kvinderne kører dagen efter. Emma Norsgaard og Cecilie Uttrup Ludwig ankom til Tokyo sammen med Bennekou og Lund i lørdags.