Tour de France

Mads P. skuffet over dårlig Tour-præstation - sætter sig nyt mål

Mads Pedersen kigger allerede nu frem mod Post Danmark Rundt, mens han også øjner muligheden for at jagte den grønne pointtrøje i Touren i fremtiden.

Når du kører rundt med regnbuefarverne på dine ærmer og i kraven, vil forventninger altid være store. Både fra omverdenen og fra dig selv.

Det var også tilfældet for den tidligere verdensmester Mads Pedersen under Tour de France.

Den danske Trek-Segafredo-profil kørte dog ikke et Tour de France, der vil gå ned i historiebøgerne. Det erkender han selv.

- Der er ikke så meget at snakke om. Det har været en dårlig Tour. Det synes jeg godt nok. Det var ikke det, jeg kom efter. Det har ikke været, som det skulle være.

- Jeg tog et ordentlig huk på mit andet styrt i regnvejret. Og det døjer jeg stadigvæk lidt med, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT efter 21. etape søndag.

Mads Pedersen styrtede hele tre gange under Touren, mens han også døjede med sygdom. Det var derfor uundgåeligt, at han nedjusterede sine forventninger undervejs.

- Man skal lige sætte forventningerne lidt ned og finde ud af, hvad der er det rigtige at gøre. Og det er at lade vær med at tro på, man kan være med i spurterne.

Ser frem til Danmark Rundt

Pedersens bedste placering i årets Tour de France var en ottendeplads på 4. etape, mens han sluttede verdens største cykelløb af med at ende som nummer 18 på Champs-Élysées.

Derfor er fokus allerede nu på den næste opgave.

- Nu skal jeg hjem og køre Danmark Rundt, og så skal vi danskere forhåbentlig konkurrere lidt internt på de danske landeveje.

Udover Mads Pedersen skal Michael Mørkøv, Casper Pedersen og Søren Kragh Andersen af Tour-danskerne også køre Danmark Rundt.

Danmark Rundt bliver kørt fra 10. til 14. august.

Øjner den grønne trøje i Touren

Der er dog Tour de France igen næste år. Og de mange år efter.

Mads Pedersen er langt fra færdig med at vise sig frem i verdens største cykelløb, hvorfor han har udset sig en mulig målsætning i fremtiden. Den grønne pointtrøje, som Mark Cavendish tog med hjem i årets udgave.

- Jeg vil ikke udelukke det, hvis der kommer et år, hvor ruten passer mig godt. Så kan jeg måske være okay med at jagte den grønne trøje.

- Hvis jeg kan finde de bjergben, jeg havde sidste år og bruge dem i spurterne, ville det være muligt at få nogle nemme point i løbet af ruten og ikke kun fokusere på massespurterne, siger danskeren til Cycling News.

Til mediet fortæller han også, at hvis han skal snuppe den grønne pointtrøje en dag, skal det være i samme stil som Sonny Colbrelli og Michael Matthews har forsøgt at få den grønne trøje i år.

De to ryttere besidder en god spurt, men de har ikke topfarten til at hamle op med ryttere som Mark Cavendish og Jasper Philipsen.

Derfor har de begge to tit været med i udbrud på etaper, hvor der er flere kategoriserede stigninger. Det var dog ikke nok til at tage trøjen fra Cavendish, der tog fire etapesejre i årets Tour de France.