Tour de France

Pludselig nævnte Cavendish Danmark Rundt

Danske cykelfans får måske mulighed for at se supersprinteren, når Danmark Rundt begynder den 10. august.

Mark Cavendish gik lige akkurat glip af rekorden for flest etapesejre i Tour de France, da han sluttede som treer på 21. og sidste etape.

Men alligevel var den britiske sprinter lykkelig over at nå over målstregen i Paris, hvor han trods alt kunne trøste sig med at have vundet den grønne trøje igen for første gang siden 2011 efter fire etapesejre og et flot comeback i verdens hårdeste cykelløb.

- Det havde været fedt at vinde, men sådan gik det ikke. Men vi kom sikkert til Paris med otte ryttere ti år efter senest at have vundet den grønne trøje. Det var en fornøjelse at være med til Tour de France, og så at ende med den grønne trøje, siger han til TV 2 SPORT

Skal måske til Danmark

Årets Tour har været kulminationen på et stort comeback til den 36-årige brite, efter at han i flere år har været langt fra fordums styrke grundet en række skader og flere sygdomsforløb.

Nu er briten frisk igen og har fundet hurtigheden, han har manglet i flere år. Og hvad - og hvor - skal han bruge den til i resten af sæsonen? Måske i Danmark:

- Vi fortjener en god fejring. Det har været tre lange uger, og så må jeg se... Måske Danmark Rundt. Jeg ved ikke, om jeg skal køre det, siger han, uden at TV 2 SPORT har spurgt ind til det.

PostNord Danmark Rundt begynder i Struer den 10. august.

Whisky for forlængelse

Men selv om han undervejs tangerede cykellegenden Eddy Merckx' rekord med 34 etapesejre, der har stået siden 1975, så er det stadig usikkert, om sprinteren får chancen for at tage rekorden selv næste år, da hans kontrakt med Deceuninck Quick-Step står til at udløbe ved årets udgang.

- Lige nu vil jeg bare nyde noget tid med holdet i aften (søndag, red.) og de næste dage med min familie, og så får vi se, siger Cavendish om fremtiden.

Til The Independent havde han overskud til at joke med sin fremtid på holdet, hvor holdejer Patrick Lefevere måske kan forvente lidt lækkerier fra den grønne trøje.

- Jeg køber ham nogle whiskyer i aften, og så får vi at se.

Supersprinteren har under årets Tour tidligere givet udtryk for, at han gerne vil fortsætte karrieren.