OL Tokyo 2020

Store OL-forhåbninger til Asgreen efter topresultat

OL-ruten på enkeltstarten er ikke så hård, at specialisterne ikke kan komme i spil, og blandt andet derfor har landsholdet stor tro på Kasper Asgreen.

Tour de Frances sidste enkeltstart i lørdags har bestemt ikke gjort forventningerne til dansk OL-metal mindre.

På den 30,8 kilometer lange rute blev Kasper Asgreen kun slået af den suveræne belgier Wout van Aert. Og selvom danskeren ”ikke kører for at blive nummer to”, som han udtalte efter etapen, er landstrænerteamet glad for det, de så.

- Vi ved, at Kasper kan køre med de bedste rent niveaumæssigt. Og nu så vi, at han også er på sit bedste, og at der ikke er noget, der umiddelbart tyder på, at Touren har kørt ham træt. Så vi har en klar forhåbning om topplacering, siger elitechef i Danmarks Cykle Union (DCU) Morten Bennekou til TV 2 SPORT.

Han glæder sig over, at Asgreen ser ud til at have ”bestået” den svære Tour-test.

- Det er altid sådan, at det er uvist, om Tour-ryttere kommer ud af løbet med stjerneben eller med benene krøllet sammen, siger Bennekou.

Ruten ikke flad - men er stadig for specialister

OL i landevejscykling foregår på kuperet terræn i Japan, men hvor linjeløbet bliver noget for folk med bjergben, bliver enkeltstarten ikke lige så meget for klatrere.

Den er dog ikke så flad og ligetil som 20. etape i Touren.

- Det bliver de samme ryttere, vi plejer at tale om. Den er slet ikke så svær, så andre ryttere kommer i spil. Kasper kan godt lide en flad rute med aerodynamik, fordi jo mere man kan blive dernede jo bedre. Når han sidder i sin allermest aerodynamiske position, går det op i en højere enhed.

Der var ikke mere at give af, så nu er det bare at vente og håbe. Video: TV 2 SPORT

Morten Bennekou og landstræner Anders Lund har for to år siden været ude at tjekke ruten, og her fandt de ud af, at ruten slet ikke er så hård, som det ellers var blevet rygtet.

- Den der 12 procents stigning, man nogle steder kunne læse om, kunne vi ikke finde. Ruten er ikke over otte procent noget sted. Og det er rundt i nogle sving, hvor den kun er otte procent, hvis man skærer dem skarpt. Så det er nogle korte momenter, hvor enkeltstarten er kuperet, siger Bennekou.

Enkeltstarten køres næste onsdag.