Vuelta a España

1. etape | Burgos > Burgos | 14. august

Der kommer allerede tidsforskelle i klassementet på 1. etape, og det kan få betydning, selvom enkeltstarten ikke er lang.

2. etape >

  • Type: Enkeltstart
  • Længde: 7,1 km

Se Vuelta a España LIVE på TV 2 PLAY​

Favoritter

***** Primoz Roglic

**** Maximillian Schachmann, Jan Tratnik

*** Magnus Cort Nielsen, Ion Izagirre

** Alex Aranburu, Omar Fraile

* Steven Kruijswijk, Thomas Pidcock, Chad Haga

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

På så kort en enkeltstart burde vi ikke at se de helt store forskelle, men Vueltaen blev afgjort med sølle 24 sekunder sidste år, så lidt har også ret.

Nøglepunkt

Alt er vigtigt på en enkeltstart, men de første 2,5 km til toppen af Alto del Castillo rundes, kommer til at være afgørende. Hvis du lægger for blødt ud, så er der ikke mange km til at rette op på det.

Ruten

I 2018 startede Vueltaen også med en kort enkeltstart - dog af en noget fladere kaliber end den, der venter rytterne på dagens etape. Rolf og jeg må omformulere vores faste vending, ”de kører opad lige ud af skolegården”, til ”de kører opad lige ud af katedralen". For de starter inde i katedralen i Burgos, og de første 2,5 km går hovedsageligt opad.

De sidste 1,2 km, inden toppen af Alto del Castillo rundes, er de hårdeste. For de ryttere, der kørte Volta a Burgos, er det et gensyn med målbakken fra 1. etape. Den er halvstejl i bunden for så at flade lidt ud hen over et torv med brosten, inden den tager fat igen de sidste 4-500 meter.

Nedkørslen er ikke superteknisk, men der vil alligevel være en væsentlig forskel på at køre den på tørre eller våde veje. De sidste 3 km er flade, og på gode, store veje på nær de sidste 500 meter, som indledes med et skarpt sving. Her kommer rytterne ind på lidt mindre veje, inden målstregen, som er på den anden side af katedralen, de startede i.

Som før skrevet burde så kort en enkeltstart ikke give de store forskelle, men 20 sekunder tabt her kan godt vise sig at være dyrt i sidste ende.