2. etape | Caleruega > Burgos | 15. august

Der er lagt op til en massespurt, men dette område er kendt for vind. Derfor skal man være opmærksom hele dagen.

< 1. etape | 3. etape >

  • Type: Flad etape
  • Længde: 169,5 km

Se Vuelta a España LIVE på TV 2 PLAY​

Favoritter

***** Arnaud Demare

**** Jasper Philipsen

*** Fabio Jakobsen, Juan Sebastian Molano

** Michael Matthews, Jordi Meeus

* Alberto Dainese, Ricardo Minali, Jon Aberasturi, Davide Cimolai, Matteo Trentin

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Lidt blødere start end sidste år, hvor det var lige på og hårdt i Baskerlandet.

Nøglepunkt

En etape, der burde ende i en massespurt, og derfor bliver opløbssvinget med 1,5 km igen helt sikkert væsentligt. Det er et langt lige opløb, men de skal dog fortsat sidde ordentligt gennem det sving.

Ruten

Det er tæt på at være nogle af de fladeste veje, man kan finde, som feltet skal køre på i dag. Derfor er det overhængende sandsynligt, at sprinterne får lov til at afgøre tingene imellem sig i dag.

Det er et område, der er kendt for vind, og dermed kan man ikke udelukke, at sidevinden kommer til at ramme feltet. Store dele af etapen er i nordgående retning, og dermed vil vind fra enten vest eller øst give sidevind meget af tiden.

Der er en del rundkørsler de sidste fem km, så klassementsfolkene skal selvfølgelig holde sig til. Men det er på store veje hele tiden, og dermed burde risikoen for at tabe tid, være minimal. Vueltaen er ikke kendt for mange sprinteretaper, og dermed kan sprinterne simpelthen ikke tillade sig at lade den her mulighed falde dem af hænde, så lykkeriddernes chancer er så tæt på 0, som de overhovedet kan være en dag som denne.