Vuelta a España

3. etape | Santo Domingo de Silos > Picón Blanco | 16. august

Der kan laves ballade i dag, for som altid er Vuelta-arrangørerne ikke bange for at smide et bjerg ind tidligt i løbet.

< 2. etape | 4. etape >

  • Type: Bjergetape
  • Længde: 203 km

Se Vuelta a España LIVE på TV 2 PLAY​

Favoritter

***** Egan Bernal

**** Primoz Roglic, Richard Carapaz

*** Mikkel Landa, Hugh Carthy

** Romain Bardet, Adam Yates, Miguel Angel Lopez

* Aleksandr Vlasov, Giulio Ciccone, Jack Haig

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Blød start, men rigtig hård finale.

Nøglepunkt

Picón Blancos 7,6 km med 9,35 procent i snit er en stigning, hvor der kan laves ballade.

Ruten

Der er – bevares – højdemeter undervejs på etapen, men det burde være en overkommelig opgave indtil bunden af Picón Blanco, hvorefter etapen så fuldstændig ændrer karakter. Som altid, fristes man til at sige, er Vuelta-arrangørerne ikke bange for at smide bjerg ind tidligt i løbet.

Hvis man har set Vuelta a Burgos enten i år eller tidligere, så kender man Picón Blanco. Den har været på programmet siden 2017 og har set Mikkel Landa, Miguel Angel Lopez, Ivan Ramiro Sosa og Remco Evenepoel triumfere her. I årets udgave krydsede Romain Bardet toppen først og kørte hjem til etapesejr efter nedkørslen.

De første 2,5 km er hårde, men det kommer alligevel nogle steder, hvor den flader lidt, men de sidste 5 km er konstant stejle, og med nogle passager, hvor den stiger op til 18 procent, så er der ikke meget fordel af at sidde på hjul bag holdkammerater. Vueltaen er fortsat lang, men vi får et fingerpeg i dag om, hvem der er der, og hvem der mere kommer til at spille en birolle i løbet.