Cykling

INEOS-chef stopper, hvis han får nyt sygdomsforløb

Et kræftforløb og hjerteproblemer har tæret på kræfterne hos INEOS-chefen Dave Brailsford.

Kort før Tour de France-starten i 2019 fik Team INEOS-manager, Dave Brailsford, en meget trist besked.

Han havde fået konstateret prostatakræft. Efter en operation kom han tilbage til sporten og kunne lede sit hold, men i marts i år gennemgik han igen en operation. Denne gang i hjertet, da en af hans arterier var blokeret.

Han kæmpede og kom sig også tilbage fra det.

Kort efter afslutningen af Tour de France i år forklarer INEOS-bossen, at han har gjort op med sin fremtid, hvis han skulle blive syg igen.

- Hvis jeg får yderligere problemer med mit helbred, vil jeg ikke være i stand til at fortsætte. Det er jeg ret afklaret omkring, siger Brailsford til The Guardian.

- Jeg prøver at passe på mig selv, men jeg er her for at hjælpe af mennesker, at lede holdet og støtte dem. Hvis der kommer et øjeblik, hvor du er nødt til at støtte dig selv mere, så er det tid til at stoppe.

Fik chok inden Tour-start

Chokket var enormt, da cykelbossen fik at vide, at han var ramt af en alvorlig tumor.

Han skulle derfor have taget en biopsi mandagen inden Tour de France begyndte 6. juli i 2019.

Men de efterfølgende hjerteproblemer og operation har ramt ham endnu hårdere.

- Når du har, hvad, du tror, er livstruende øjeblikke, to gange i dit liv over periode på to år, tænker man over fremtiden. Kræften var skræmmende, men jeg kunne klare det. Men hjerteproblemerne føles anderledes. Det var meget mere skræmmende. Så begynder du at spille spørgsmålet: ”Hvor lang tid kan mit helbred holde?”

Dave Brailsford så til fra sidelinjen, da Team INEOS og Richard Carapaz sikrede tredjepladsen i Tour de France efter Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard.