OL Tokyo 2020

Var ”sønderknust” – nu stråler Uttrup af overskud

Cecilie Uttrup Ludwig er tilbage efter skuffelsen i Giro d'Italia og glæder sig til at få OL-debut på søndag.

Det kunne ikke ses på fredagens pressemøde, at Danmarks bedste bud på en OL-topplacering i kvindernes linjeløb har haft en hård optakt til legene i Tokyo.

- Jeg er ved godt mod, jeg har det godt, kroppen er restitueret, og jeg glæder mig sindssygt meget. Det er pissefedt. Det skal nok blive godt, siger Cecilie Uttrup Ludwig akkompagneret af et bredt smil til TV 2 SPORT.

Den 25-årige bjergrytter var ”sønderknust”, da hun grundet et styrt i Giro d’Italia måtte udgå inden 8. etape.

Tre uger senere var det dog ikke en sønderknust Cecilie Uttrup Ludwig, der mødte op til pressemødet i Tokyo. Her var hendes vanlige høje humør og overskud var tilbage.

- Jeg var ret ked af det

Hun erkender dog, at tiden efter Giro-nedturen ikke var let.

- Det er aldrig sjovt. Det er specielt ikke sjovt at skulle udgå at Giroen, som er et af mine yndlingsløb. Så det var skuffende, og jeg var ret ked af det med henblik på OL, siger Uttrup og tilføjer:

- Jeg har det godt og er fit for fight. Jeg føler mig klar. Jeg har fået en masse behandling, så jeg er klar. Nu er der gået et stykke tid siden, så kroppen har fået ro, og der har været tid til at restituere.

Holland mod alle andre

Søndag skal hun ud på den kuperede rute i Tokyo i rollen som Danmarks ubestridte leder.

OL-debutanten håber på en top-8-placering – og gerne mere.

- Det er et kæmpe mål. Det er en god rute, så det har jeg prioriteret højt.

Særligt én cykelnation bliver dog svær at danse med.

- Alles øjne er rettet mod Holland. Det er også dem, der kommer med det klart stærkeste hold. Det giver lidt sig selv, at det er dem, der kommer til at skabe løbet. Vi kigger alle sammen på dem.

- Vi tror på det. Vi glæder os enormt meget. Det bliver en svær opgave at få bugt med fire hollændere, men vi er positive og glæder os.

Der er ikke lige så mange ryttere med til OL som i ’normale’ cykelløb, og derfor har Cecilie Uttrup Ludwig én hjælperytter til rådighed i form af den mest vindende danske cykelrytter i år, Emma Norsgaard.

Kvindernes OL-rute er 137 kilometer lang. Løbet begynder søndag. Allerede lørdag skal herrerne dyste om metal.