OL Tokyo 2020

VM-fadæse gentager sig ikke, lover landstræner

Det danske landshold har ændret procedure, så det, der skete for Cecilie Uttrup Ludwig ved VM sidste år, ikke kommer til at ske igen.

For første gang, siden hun blev ramt af sort uheld ved VM sidste år, er Cecilie Uttrup Ludwig tilbage i den danske landsholdstrøje ved OL i Tokyo.

I rollen som kaptajn går hun efter en topplacering søndag morgen i linjeløbet i landevejscykling på den kuperede rute.

En topplacering var hun også på vej til i september sidste år, men måtte i stedet forlade VM i Italien med en irriterende følelse. Det hele blev nemlig forpurret, da hun pludselig ikke kunne træde ordentligt. Med god grund. Batteriet på cyklens gear var løbet tør.

Derfor måtte hun slippe favoritgruppen i finalen og tage til takke med en ottendeplads.

Efter løbet var den svær at sluge for Uttrup, der ikke var i humør til at tale med pressen og mest af alt bare gerne ville hjem. Den gode nyhed i Tokyo er dog, at scenariet ikke kommer til at gentage sig. Det lover hendes landstræner.

- Vi evaluerede på det efter VM, og så har vi lavet nogle procedurer i forhold til, hvad der skal ske. Vi har lavet nogle foranstaltninger, så det kan ikke ske igen. Der kan ske alle mulige forskellige mekaniske problemer, men vi er helt sikre på, at batteriet er fit for fight, siger landstræner Tayeb Braikia på pressemødet fredag.

Han uddyber og forklarer, at de nu tjekker, om der er fuld spænding i batteriet om morgenen inden løb. Tidligere tjekkede de kun aftenen inden.

Cecilie Uttrup Ludwig havde vist glimrende kørsel på VM-ruten inden det mekaniske uheld, og undervejs havde hun fortalt sin landsmand Emma Norsgaard, at hun var flyvende.

Hvis hun har samme følelse i Tokyo på søndag, kan hun glæde sig over, at det i hvert fald ikke bliver gearene, der kommer til at fælde hende.

Netop Emma Norsgaard skal forsøge at hjælpe Uttrup til succes, når kvindernes linjeløb begynder søndag klokken 6.00.