OL Tokyo 2020

Specialist spår Asgreen store chancer for OL-medalje

Som forsvarende DM-vinder i enkeltstart er der store forventninger til Kasper Asgreen, når han skal i kamp mod uret på OL-enkeltstarten.

Op til weekendens OL i linjeløb har Kasper Asgreen med stor sandsynlighed udelukkende haft fokus på det. Men siden har han nok slikket sig om munden med udsigten til det, der venter ham onsdag.

Her skal den tredobbelte DM-vinder vise sig frem på den 44.2 kilometer lange rute, når OL-medaljerne i enkeltstart skal fordeles i Tokyo.

Ifølge Martin Toft Madsen, der selv har vundet DM i enkeltstart tre gange og er en specialist i disciplinen, kan danskerne sagtens forvente sig meget af Kasper Asgreen.

- Jeg tror helt sikkert, han har en chance. Jeg ved ikke, om jeg vil kalde det en åben enkeltstart, men den er måske mere åben, end hvis ruten havde været forbeholdt de rene specialister, siger han til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Man skal være ret alsidig. Asgreen er meget alsidig. Jeg vil sige, der er 40 procents chance for en medalje. 50 procent ville være for meget, når man kigger på det felt, der skal køre.

Også Emma Norsgaard, der vandt DM-guld i år, har fine muligheder.

- Jeg kan ikke helt lure, hvor god hun er på de bakker, der er på ruten. Men jeg vil vurdere, at hun er en smule dårligere end Asgreen, når man sammenligner med hans felt. Hun er ikke uden chancer, men hvis hun rammer dagen, så har hun nok 20 procents chance for en medalje, siger Martin Toft Madsen.

Hos kvinderne nævnes hollandske Anna van der Breggen og Chloe Dygert fra USA som to af de helt store favoritter til at køre om guldet.

Et felt præget af mange favoritter

Ruten fordeler sig over to omgange på en 22.1 lang rundstrækning på motorsportsbanen Fuji International Speedway, hvor der både er start og mål. Den byder på flere kuperede stykker, og flere gange skal rytterne forcere stigninger på over fire procent. I alt skal de bestige 756 højdemeter.

Dermed er der ikke lagt op til, at rytterne blot skal finde en fast position på cyklen og blive siddende, da ruten inviterer til, at de nok også skal op og stå. Og netop dét taler i Asgreens favør, selvom specialister som Filippo Ganna, Stefan Küng og Remi Cavagna også stiller til start.

- Han skal køre op til sit bedste, og når han gør det, så kører han en rigtig god enkeltstart. Der er nogle lidt stejle bakker, eller korte bjerge kunne man også kalde dem, så det er ikke nok bare at være ren specialist, som Ganna (Filippo, red.) eksempelvis er. Terrænet taler lidt mod ham og en type som Küng og appellerer mere til typer som Asgreen, Rohan Dennis eller Wout van Aert, der er mere alsidige.

- Så Asgreen skal ramme dagen og håbe på, at de helt tunge favoritter cykler ind i vanskeligheder, lyder analysen fra Martin Toft Madsen, der selv peger på van Aert som guldfavorit.

Kasper Asgreen kørte næsthurtigste tid på 20. etapes enkeltstart i Tour de France, hvor Wout van Aert vandt.