OL Tokyo 2020

Asgreens sats slog fejl: - Det kom jeg så ikke godt ud af

Kasper Asgreen viste sig flot frem på de to enkeltstarter i Tour de France, men det blev ikke til mere end en syvendeplads ved OL i disciplinen.

Flere havde formentlig store forventninger til ryttere som Wout van Aert og Kasper Asgreen, da OL i enkeltstart blev afviklet onsdag morgen dansk tid. Og med rette.

Belgieren og danskeren leverede begge stærke præstationer, da de to gange var i kamp mod uret under Tour de France. Van Aert sikrede sig en fjerde- og en førsteplads, mens Asgreen passerede målstregen som nummer seks og to.

De to ryttere lykkedes dog ikke med at blande sig i topplaceringerne på OL-enkeltstarten. Bemærkelsesværdigt er det, at topplaceringerne i stedet er domineret af ryttere, der enten udgik tidligt af den franske Grand Tour eller satsede alt på legene i Tokyo. Heriblandt Primoz Roglic, Tom Dumoulin, Rohan Dennis og Filippo Ganna, der alle endte i top-5.

Det kan være, man skal vælge at køre den mere sikkert næste gang

Kasper Asgreen

Kasper Asgreen fortalte på et pressemøde efter løbet, at de brugte ben fra Touren spillede en rolle i hans resultat. Det regnede han også med, da det blev klart, at han skulle med til begge begivenheder.

- Jeg vidste godt på forhånd, at det var et sats. Jeg har også prøvet at komme ud af en Grand Tour og kørt vanvittigt gode enkeltstarter. Og Tour de France er også noget, man helst ikke vil misse. Så det er en skidesvær kombination, siger Kasper Asgreen og tilføjer:

- I år valgte jeg at satse på, jeg kom godt ud af det. Det gjorde jeg så ikke. Det kan være, man skal vælge at køre den mere sikkert næste gang. Det må jeg hjem og evaluere på og se, hvad status er i 2024 i Paris (næste OL, red.). Hvis jeg overhovedet kommer med igen. Det kan være, Anders (Lund, landstræner, red.) ikke vil have mig med længere, afslutter han fnisende.

Rejser stolt hjem

Slovenske Primoz Roglic, der vandt OL-guld, udgik på sjette etape af årets Tour de France. Tom Dumoulin, der slet ikke stillede op, sikrede sig en hollandsk sølvmedalje, mens bronzevinderen Rohan Dennis fra Australien heller ikke cyklede i Frankrig.

Kasper Asgreen endte som nummer syv. Alligevel rejser den danske OL-debutant hjem med en god følelse.

- Det har været en megafed oplevelse at komme ud og deltage i mit første OL. Det er tydeligt at se og mærke, at OL er en helt anden størrelse af en sportsbegivenhed. Opbakningen hjemmefra fra den brede befolkning, som måske ikke altid følger med i cykelsporten, den er en helt anden. Det er Danmark, der hepper på Danmark, siger han.

På forhånd var Wout van Aert udråbt som den største favorit på enkeltstarten, men han kom ind på en sjetteplads.

For Roglic var det alt eller intet

Primoz Roglic fortæller til TV 2 SPORT, at han havde forberedt sig på at nå hele vejen til Tourens ende. Men han var for medtaget efter et styrt til at fortsætte. Faktisk var han slet ikke sikker på, om han ville nå at blive klar til OL overhovedet.

- Jeg var ikke sikker på mit niveau med seks dage til start her (i Tokyo, red.). For bare syv dage siden, havde jeg egentlig planer om ikke at tage afsted, fordi jeg ikke kunne cykle på den måde, som jeg gerne ville og derfor ikke få et godt resultat, siger han.

Samtidig erkender han, at den længere forberedelsestid gav ham mulighed for at blive konkurrencedygtig.

- I sidste sekund bestemte jeg mig for at gå all-in, og så lavede det arbejde, der skulle til. For hvis jeg ikke tog afsted, så ville jeg heller ikke have chancen for et resultat. Men jeg er superstolt og glad for resultatet, lyder det.

Guldmedaljen er Primoz Roglics første medalje ved et OL.