OL Tokyo 2020

- Det var bare lort, lort, lort, siger skuffet OL-dansker

Den danske mester i enkeltstart formåede ikke at leve op til sine egne forventninger ved OL, hvor hun sluttede som nummer 17 ud af 25 startende.

22-årige Emma Norsgaard Jørgensen var hudløs ærlig, da hun mødte pressen efter sin skuffende OL-enkeltstart.

- Det var bare lort, lort, lort…

Det var, som om jeg tænkte på 10.000 ting

Emma Norsgaard

Danskeren havde allerede problemer fra starten på den 22,1 kilometer lange rute, og hun fandt aldrig tilbage til sit vanlige niveau.

- Det var ikke særlig godt. Det var godt nok skuffende. Det var den værste dag, jeg længe har haft på min cykel for at være helt ærlig. Jeg er bare super skuffet, sagde Norsgaard efter enkeltstarten og tilføjede:

- Jeg havde håbet på en top-5. Efter sidste års VM (nummer 7, red.) havde jeg håber på, jeg kunne gøre det bedre. Det er godt nok et slag i maven, at det gik så dårligt i dag. Men jeg ved, jeg kan gøre det bedre, så jeg prøver igen til VM.

Imens Norsgaard sluttede som nummer 17, blev løbet vundet af hollandske Annemiek van Vleuten.

"Tænkte på 10.000 ting"

Selvom hun fik en skidt optakt til hendes helt store mål ved OL, da hun styrtede i landevejsløbet lørdag og efterfølgende blev kørt på hospitalet, så havde det ikke afgørende betydning for præstationen.

- Jeg havde svært ved at fokusere inden, og da jeg kom derud, kunne jeg bare ikke træde. Det var, som om jeg tænkte på 10.000 ting. Det var bare helt vildt lort.

Det fik betydning ude på ruten, hvor hun allerede ved første mellemtid efter 9,7 kilometer blev overhalet af amerikanske Amber Neben, der ellers var startet halvanden minut efter Norsgaard.

- Jeg sidder bare derude og tænker på, hvor dårlig jeg er. Først overhaler den ene rytter mig (Amber Neben, red.), og så kommer Annemiek (van Vleuten, red.), og jeg tænker bare: ”Hvad sker der. Hun startede tre minutter efter mig.” Det var virkelig dårlige tanker, der gik igennem hovedet på mig.

- Enkeltstart plejer ellers at være godt til mig, fordi jeg er god til at fokusere og gå ind i boks. Men det var, som om jeg slet ikke havde den i dag. Det resulterede jo også i, jeg trådte 40 watt mindre, end jeg normalt gør. Og alligevel var jeg totalt på limit efter to minutter, sagde Norsgaard.

Hollænder løb med guldet /af Ritzau

Den hollandske cykelrytter Annemiek van Vleuten gik verden rundt, da hun jublende kørte over målstregen i kvindernes linjeløb ved OL i troen om, at hun havde vundet guld.

Hun havde blot glemt, at en østriger havde ligget foran hele vejen og havde sikret guldet kort forinden, men onsdag fik van Vleuten en gedigen genoprejsning, da hun i suveræn stil vandt OL-guld i enkeltstart.

Mens danske Emma Norsgaard slet ikke ramte dagen, buldrede van Vleuten afsted og snuppede guldet med næsten et minut ned til schweizeren Marlen Reusser på andenpladsen.

van Vleutens landsmand Anna van der Breggen tog bronze og sørgede for tiltrængt glæde i den hollandske cykellejr efter fadæsen i linjeløbet.

Danske Norsgaard var 3 minutter og 36 sekunder efter den hollandske guldvinder.

- OL har ikke helt levet op til mine forventninger omkring, hvad OL skulle blive. Men de har taget sig godt af os her i Tokyo, men for mig har det nok ikke lige været den bedste oplevelse, sluttede Norsgaard interviewet efter enkeltstarten.

Senere onsdag gælder det herrernes løb, hvor Danmark er repræsenteret ved Kasper Asgreen.