OL Tokyo 2020

Spøjs situation opstod, da Asgreen blev overhalet af Roglic

Den danske enkeltstartsspecialist Kasper Asgreen startede halvanden minut foran slovenske Primoz Roglic, men danskeren måtte se sig overhalet.

Danmarks sidste medaljehåb på de japanske landeveje, Kasper Asgreen, sluttede onsdag OL's enkeltstart som nummer syv.

Helt i toppen af resultatlisten kunne ingen true sloveneren Primoz Roglic, der smadrede samtlige konkurrenter med mere end et minut på den 44,2 kilometer lange rute.

Roglic overhalede mig lige hen over toppen, og der ventede jeg virkelig bare på, at toppen kom

Kasper Asgreen

Asgreen sluttede 1 minut og 48 sekunder efter vindertiden, og det betød selvsagt også, at han måtte se sig overhalet undervejs, da Roglic kun startede halvanden minut efter danskeren.

- Selvom jeg kørte, alt hvad jeg kunne, så kunne jeg bare ikke tvinge pedalerne hurtigere rundt, fortæller Asgreen efter enkeltstarten.

Ventede bare på toppen

Det var på vej op ad et af de lange stejle stykker på ruten, at Roglic udnyttede sine bedre bjergben til at distancere Asgreen, der tydeligvis gav alt for at holde bare en nogenlunde fart.

Og da danskeren nåede toppen, så han ud til midlertidigt at være tømt for energi.

- Jeg ved jo godt, hvordan en enkeltstart skal køres, og jeg havde jo prøvet alt for at grave dybt op ad bakken. Og han overhalede mig lige hen over toppen, og der ventede jeg virkelig bare på, at toppen kom.

- Og selvom han ikke havde overhalet mig, havde jeg sgu nok sat mig ned og bøvlet med den alligevel, siger Asgreen.

Overhalede Roglic igen

Den danske stjerne bøvlede dog ikke mere med det, end at farten hurtigt kom igen på nedkørslen. Faktisk kørte han så hurtigt, at Roglic pludselig var i syne, og danskeren kort efter blæste forbi den nu nykårede OL-guldvinder i enkeltstart.

- Ja, ja..! Jeg tror, Roglic kørte markant stærkere opad, end jeg gjorde, og så kørte jeg måske lidt stærkere end ham nedad. Så kom han så igen. Der kan man bare rigtig tydeligt se, at man skal hakke den af opad.

Men du er ikke vant til at blive overhalet?

- Jeg fik at vide nede fra bilen, at Roglic kørte vanvittigt stærkt, og jeg stadigvæk lå med i den sjove ende af top-10, hvis jeg holdt dampen oppe. Jeg blev ved med at køre efter det og kørte mit eget løb, og så ignorerede jeg ham egentlig, siger Kasper Asgreen og tilføjer med et grin:

- Selvfølgelig skulle jeg lige styre udenom ham, da jeg skulle overhale igen.

Faktisk opstod der en ganske spøjs situation, da Asgreen igen havde overhalet Roglic. Pludselig var Joao Almeida også blandet ind i den dansk-slovenske duel, og så opstod der kortvarigt en slagt holdtidskørsel - eller forfølgelsesløb, om man vil.

I sidste ende var det dog Roglic, der kørte stærkest på speedwaybanen i japanske Fuji, da han distancerede Asgreen med 18 sekunder, efter de havde haft deres duel. Dermed sluttede danskeren altså i alt 1 minut og 48 sekunder efter vinderen.

OL-sølvmedaljen gik til hollandske Tom Dumoulin, mens australske Rohan Dennis vandt bronze.