OL Tokyo 2020

Stjerne forlænger karrieren efter OL-sølv

Den hollandske cykelrytter Tom Dumoulin er ikke færdig med at køre på cykel. Det understregede han efter sin andenplads ved OL i enkeltstart onsdag.

I den kommende sæson har Team Jumbo-Visma endnu en stjernerytter til rådighed, når de skal stille hold.

Tom Dumoulin, der onsdag sikrede Holland en OL-sølvmedalje i enkeltstart, går efter at få fyldt sin løbskalender op. Han fortsætter dermed definitivt karrieren på det stjernespækkede hold.

- Jeg vil fortsætte. I løbet af de sidste par uger har jeg besluttet, at jeg godt kan lide det (at køre cykelløb, red.). Jeg har diskuteret min egen retning med holdet, siger Dumoulin ifølge Wielerflits.

I løbet af foråret tog han en ubetalt pause fra cykelsporten, men genoptog så småt karrieren igen, da Schweiz Rundt stod for døren. Han gav dog ikke indikationer på, hvad der skulle ske efter det.

- Vi kommer til at holde et møde om det hele og hvilke løb, jeg skal deltage i. Cykling er en fed sport, og jeg vil stille mig selv ambitiøse mål. Jeg får god støtte fra folkene omkring mig, tilføjer den 30-årige hollænder.

Har kæmpet med sygdom og skader

Op til Schweiz Rundt i starten af juni havde Dumoulin ikke kørt et eneste løb, siden det udsatte Vuelta a España i oktober og november 2020. Det skyldtes en svær periode, hvor han ganske enkelt bøvlede med sin mentale tilstand.

Han var slet ikke glad, og "havde glemt sig selv", som han formulerede det i et opslag på Twitter.

De svære måneder kom i kølvandet af et forløb med flere nedture. I maj 2019 havde han problemer med knæet, hvilket resulterede i et afbud til Tour de France og Vueltaen. I februar 2020 fik han en infektion i tarmen, og måneden efter blev cykelsporten sat på pause på grund af coronapandemien.

Oprejsningen

Dumoulin endte på en plads som 41 i det schweiziske landevejsløb og vandt senere det hollandske mesterskab i enkeltstart.

Onsdag kom den helt store oprejsning som nævnt, da han fik sølv ved OL i samme disciplin - kun overgået af slovenske Primoz Roglic. Legene i Tokyo var da også et af de helt store personlige mål, og det har han nu formået at indfrie.

- Det betyder alverden for mig. Målet var at gå efter en medalje, og jeg har ikke rigtig kørt på cykel i perioden fra januar til maj. Det har været en hård genoptræning. Jeg vidste det ville blive svært, men ikke umuligt, sagde Dumoulin på et pressemøde efter enkeltstarten.

Den rutinerede hollænder har vundet Giro d'Italia i 2017. Derudover står han noteret for en samlet andenplads samt tre etapesejre i Tour de France, to etapesejre i Vuelta a España og fire etapesejre i Giro d'Italia.

Han skal dog ikke køre årets spanske World Tour-løb i august.