Upassende kommentar fanget pĂĄ direkte tv under OL-enkeltstart

Patrick Moster har efter onsdagens enkeltstart været ude og undskylde sine upassende udbrud.

I kølvandet på herrernes enkeltstart ved OL er en tysk sportsdirektør kommet i modvind.

For midt under onsdagens individuelle kamp mod uret kunne man pludselig høre sportsdirektøren Patrick Moster råbe en række diskriminerende ord i et forsøg på at motivere Nikias Arndt, der var i gang med sin gennemkørsel.

- Hent kameldriverne! Hent kameldriverne! Kom nu, råbte Moster i et toneleje, så det nemt kunne høres på tv-billederne.

En henvisning til, at Nikias Arndt skulle forsøge at hente to foranliggende ryttere fra Eritrea og Algeriet. Det lykkedes, og Team DSM-rytteren sluttede som nummer 19.

Men da Nikias Arndt var kommet i mål, handlede det ikke om resultatet. Opmærksomheden var i stedet rettet mod den førnævnte episode, og Patrick Moster måtte ifølge Spiegel undskylde sin opførsel over for den tyske presse.

- Jeg heppede på Nikias Arndt. I kampens hede og med det pres, vi havde, brugte jeg et forkert ordvalg. Jeg er virkelig ked af det, og jeg kan kun give en oprigtig undskyldning. Jeg ønskede ikke at give nogen miskredit, sagde 54-årige Moster, der samtidig pointerede, at han selv har mange venner med nordafrikanske rødder.

De to ryttere med afrikanske ryttere er Amanuel Ghebreigzabhier fra Eritrea og Azzedine Lagab fra Algeriet.

- SĂĄdanne ord er ikke acceptable

Nikias Arndt har selv taget afstand fra sportsdirektørens ord. På Twitter skriver han følgende:

- Jeg er forfærdet over episoderne under dagens olympiske enkeltstart og tager skarp afstand fra udtalelserne fra sportsdirektøren. Sådanne ord er ikke acceptable.

- OL og cykling står for tolerance, respekt og fairness. De værdier repræsenterer jeg 100 procent, og jeg tager hatten af for alle de store atleter, der er kommer til Tokyo fra hele verden, skriver den 29-årige tysker.

Om Patrick Moster, der siden 2012 har været sportsdirektør for Tysklands cykelforbund, BDR, fortsat har en fremtid i forbundet, er endnu uvist. Men præsidenten for for den Tysklands Olympiske Komité, Alfons Hörmann, siger, at man vil behandle sagen, når OL er et overstået kapitel.

- Det var ikke acceptabelt. Vi vil tale om det efter OL, hvor vi også vil inkludere Mosters undskyldninger i vurderingen, ligesom vi også vil tage højde for den mængde stress, som det tyske herrehold har været udsat for, siger Hörmann.

Mens Nikias Arndt blev nummer 19, blev Ghebreigzabhier nummer 33, og Lagab blev nummer 36.

Enkeltstarten blev vundet af slovenske Primoz Roglic.