Cykling

Vingegaard blandt de absolutte favoritter i første løb efter Touren

Jonas Vingegaard skal regnes blandt favoritterne, når der lørdag kæmpes om sejren i en stor, spansk klassiker.

Se både kvindernes og herrernes udgave af San Sebastian Klasikoa på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Danske Jonas Vingegaard fik banket sit navn fast i cykelsportens absolutte top denne sommer.

Med andenpladsen i Tour de France blev den 24-årige dansker én af de absolut største historier i dette års udgave af verdens største cykelløb, og lørdag skal Jumbo Visma-rytteren forsøge at stjæle overskrifterne igen.

Her er Vingegaard nemlig atter tilbage i sadlen, når han kører sit første løb siden Tour de France-afslutningen på Champs-Élysées 18. juli.

Det bliver i den spanske klassiker Donostia San Sebastian Klasikoa, at danskeren igen skal i arbejdstøjet for sit hollandske cykelhold. Og det er langt fra utænkeligt, at det bliver med endnu et stort resultat til Jonas Vingegaards CV.

- Hvis Jonas Vingegaard er bare tæt på sin Tour-form, vil han være vores klare kaptajn. Jeg tror, vi har et stærkt hold til start, lyder det fra danskerens holdkammerat Lennard Hofstede til det hollandske mandskabs hjemmeside.

Et historisk øjeblik for Jonas Vingegaard og dansk cykelsport. Video: TV 2 SPORT

Ruten bør i udgangspunktet passe den danske klatrer ganske hæderligt.

Lørdagens strabadser i Baskerlandet byder på 223 særdeles kuperede kilometer. Hele seks kategoriserede stigninger skal passeres, og den sidste top ligger bare ni kilometer fra mål.

Kvindernes løb sendes fra klokken 12.30, mens herrernes udgave starter klokken 15.30.

Stor tiltro til dansk topresultat

Det er ikke kun på Jumbo Visma-holdet, der er tiltro til et nyt, flot resultat fra Jonas Vingegaard.

Cyclingnews fremhæver i deres optakt danskeren som en af "kandidaterne" til sejren sammen med INEOS-stjernen Egan Bernal. Den absolutte favorit i deres øjne er dog verdensmesteren, Julian Alaphilippe.

Samme syn på sagen har diverse bookmakere. Franskmanden er den største favorit til sejren, men også her er der fin tro på dansk succes.

Hos Bet365 er Jonas Vingegaard den femtestørste favorit til sejren. Kun overgået af Julian Alaphilippe, Bauke Mollema, Egan Bernal og Adam Yates. Og det helt store spørgsmål omkring danskeren er selvfølgelig, hvordan formen er efter tre hårde uger i Tour de France.

Danske Spil har Vingegaard til at være den fjerdestørste favorit.

Sidste år var det belgiske Remco Evenepoel, der snuppede sejren. Skulle det lykkes for Jonas Vingegaard at vinde det baskiske løb, vil det være første gang i løbets 41-årige historie, at en dansker snupper sejren.

Jonas Vingegaard fik tidligere på ugen en ny kontrakt med storholdet Jumbo Visma efter sin flotte præstation i Tour de France