OL Tokyo 2020

- De sociale medier har været ekstremt hårde ved ham, siger OL-dansker

Den danske banelandsholdsrytter Frederik Rodenberg Madsen har modtaget flere hårde beskeder på de sociale medier, efter han styrtede i tirsdagens løb.

Det gør ondt at misse guldet. Det gør ondt at styrte på cykel med 60 kilometer i timen. Og det gør ondt at modtage hadbeskeder på de sociale medier.

Frederik Rodenberg Madsen fra Danmarks banelandshold har de seneste 24 timer prøvet alle tre ting.

Rodenberg var tirsdag involveret i et styrt i semifinalen mod Storbritannien, da han ved en fejl kørte direkte ind i en indhentet brite på sidste omgang, så de begge styrtede. Efterfølgende var danskeren så rasende, at han både råbte ad konkurrenten og ned i sit håndklæde.

Udover den skade, styrtet medførte, er danskeren efter den uheldige episode blevet mødt med stor kritik på de sociale medier, hvor flere hadbeskeder er endt i indbakken.

Beskeder, der ifølge Rodenbergs holdkammerat Lasse Norman Hansen har påvirket ham op til dagens finale, hvor Danmark fik sølv.

- Lige så vel som, han græder, fordi han er skuffet, så har det været et rigtig hårdt døgn for Frederik. Både fordi han slog sig i styrtet, men også fordi de sociale medier har været ekstremt hårde ved ham. Det har ikke været retfærdigt, siger Norman til TV 2 SPORT.

Den rutinerede danske rytter følges op af den tredje rytter på landsholdet, Rasmus Lund Pedersen, der har tænkt meget på Rodenberg og hele det store fokus, medierne har haft på det danske hold.

- Det, jeg grubler rigtig meget over, er sådan en som Frederik Rodenberg, der får hadbeskeder på de sociale medier, og den turbulens vi formår at få fra medier rundt omkring. Hele tiden spøger det i baghovedet, om vi er diskvalificeret og de prøver at se, om de kan ramme os. Og det er dét, som jeg synes er unfair, for det har ikke noget at gøre med sporten, siger Rasmus Lund.

Stor hjælp fra holdet

Mens flere på de sociale medier har kommunikeret negativt om og mod Rodenberg, har danskerens holdkammerater gjort alt for at hjælpe ham så godt som muligt igennem det seneste døgn.

Og her har Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv løftet ansvaret som holdets to mest rutinerede ryttere.

- Jeg føler, at jeg som den mest erfarne på holdet sammen med Mørkøv har forsøgt at vejlede ham i at lægge de sociale medier væk, indtil vi var færdige i dag. Og det har han egentlig også gjort. Men det er svært at lade sig ramme af den slags. Det har ikke været nemt, siger Lasse Norman.

Selvom det langt fra er en nem situation at navigere i - specielt for en ung rytter - har Frederik Rodenberg ifølge den danske banelandstræner Casper Jørgensen klaret presset, så godt som man nu kan.

- Jeg synes egentlig, han har tacklet det flot. Selvfølgelig er det ikke rart at blive svinet til på de sociale medier, hvilket også er helt til grin, at folk kan finde på det. Men jeg synes, han har tacklet det, så godt som han kunne, siger Jørgensen.

Grædefærdig ved medaljeoverrækkelse

På trods af både støtte og god vejledning, var det tydeligt ved onsdagens præmieoverrækkelse, at presset har været stort på den danske rytter.

Rodenberg var grædefærdig, da han modtog sin sølvmedalje, og ifølge landstræneren skyldes det blandt andet, at den 23-årige rytter har gjort så meget for at sikre en guldmedalje.

- Han går all-in i det her, og han har virkelig, vil jeg nærmest sige, viet sit liv de sidste par år på, at han skulle have det her OL-guld. Han er den vildeste vinder og går så meget op i det, så jeg tror bare, filmen knækkede for ham, da han så, det ikke blev til guld, siger Jørgensen.

Danmark tabte finalen mod Italien med sølle 0,166 sekunder.