Vuelta a España

11. etape | Antequera > Valdepeñas de Jaén | 25. august

På et tidspunkt rammer vi stigningsprocenter på omkring 30 på denne hårde etape.

< 10. etape | 12. etape >

  • Type: Kuperet
  • Længde: 133,6 km

Se Vuelta a España LIVE på TV 2 PLAY​

Favoritter

***** Gianluca Brambilla

**** Andrea Bagiolli

*** Andreas Kron, Michael Storer

** Robert Stannard, Luis Leon Sanchez, Magnus Cort, Rudy Mollard

* Primoz Roglic Michael Matthews, Enric Mas, Felix Grosschartner

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

En krasbørstig finalestigning.

Nøglepunkt

Toppen af andenkategorien. Herfra kan du ikke nå at bevæge dig særligt langt frem inden den stejle rampe op mod målstregen.

Ruten

Afslutningen af etapen kørte jeg selv på femte etape tilbage i 2011. En varm og hård dag, hvor der var utroligt mange bonusbakker. Altså bakker, som ikke ser ud af noget på profilen, men som bestemt godt kunne mærkes i virkeligheden.

Puerto de Lucobín er en ret reel stigning, som jeg husker den, men man kommer ind på den direkte fra en nedkørsel, hvilket gør, at du efter top-50 kommer til at skulle spurte ind på den. Den syre, du får i benene her, gør bestemt ikke resten af turen op lettere. De sidste par km kommer til at være i et opskruet tempo, for at sidde i en ordentlig position hen over toppen, da den sidste km af dagens etape er en rampe lige op i himlen, hvor den rammer stykker på op mod 30 procent.

Det er en etape, hvor udbryderne bestemt har en chance, men hvor puncheurtyperne måske gerne vil ind og køre om sejren, ligesom de eksplosive klassementsfolk nok også gerne vil det. Lige meget hvad kan du ikke tillade dig at tage for nonchalant på denne etape som klassementsfolk. Selvom den afsluttende rampe er kort, så kom der huller i feltet, og jeg kom i mål med folk som Froome og Wiggins, der inkasserede et tab på tyve sekunder.

Det er en etape, hvor udbryderne har en rigtig god chance for at skulle køre om sejren.