Vuelta a España

12. etape | Jaén > Córdoba | 26. august

Det bliver for svært for en sprinter at vinde i dag, og et udbrud kan sagtens få succes her.

< 11. etape | 13. etape >

  • Type: Kuperet
  • Længde: 175 km

Se Vuelta a España LIVE på TV 2 PLAY​

Favoritter

***** Magnus Cort

**** Andrea Bagioli

*** Thomas Pidcock

** Jesus Herrada, Remy Rochas, Rudy Molard, Andreas Kron

* Michael Matthews, Matteo Trentin

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

En stigning, der hedder Alto del 14%... Jeg er vild med det. Kan godt være, sprinterne ikke deler min begejstring.

Nøglepunkt

Alto del 14% er dér, hvor etapen kan afgøres, højst sandsynligt blandt en af udbryderne.

Ruten

De sidste små 10 km af etapen er flade, hvilket selvfølgelig gør, at der kan repareres på tingene. Jeg har dog alligevel svært ved at se, hvordan den her etape skulle ende i andet end en sejr for en udbryder. To stigninger på de sidste 60 km, først Alto de San Jerónimo, som er 13,3 km lang og ikke voldsom stejl, dernæst Alto del 14%, hvor toppen rundes med omkring 19 km til mål.

Som navnet antyder er Alto de 14% oppe og kysse til 14%, hvor den er stejlest, men den har også stykker, hvor den er betydeligt lettere, hvilket gør, at den ender på 7,2 km med 5,6% i snit. Alt andet lige er det for hårdt til, at jeg tror, at et sprinterhold vil forsøge at vinde etapen.

Det er klart, at hvis du sidder med en klatrestærk sprinter, så kan der være en gylden mulighed for at komme af med dine konkurrenter og dermed være stærkeste tilbageværende mand. Der er dog bare så mange ting, der kan gå galt, og det er så svært at lykkes med sådan en taktik, og derfor tror jeg på endnu en dag for udbryderne.