Vuelta a España

14. etape | Don Benito > Pico Villuercas | 28. august

En etape, hvor klassementsfolkene helt sikkert vil røre på sig.

< 13. etape | 15. etape >

  • Type: Bjergetape
  • Længde: 165,7 km

Se Vuelta a España LIVE på TV 2 PLAY​

Favoritter

***** Miguel Angel Lopez

**** Primoz Roglic, Enric Mas

*** Egan Bernal, Jack Haig

** Adam Yates, Romain Bardet, Damiano Caruso

* Aleksandr Vlasov, David de la Cruz, Giulio Ciccone, Rafal Majka

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Endnu en dag med mange højdemeter på menuen og et langt bjerg op til målstregen.

Nøglepunkt

Det bliver hurtig lidt ekkodal over det, men når det slutter opad, er det finalebjerget, der afgør tingene, og det bliver det også i dag.

Ruten

De første 79 km er relativ ukomplicerede, hvorefter man så klatrer op mod målbjerget – dog fra den modsatte side af den afsluttende vej, og man kører ikke de sidste to km. Bjerget bliver fra den side kaldt Alto Collado de Ballestros og er på betonvej, som stejle bjerge i Spanien ofte er. 2,8 km med 14 % i snit og et max på 20 er altså noget af en mundfuld.

Herefter kører de ned ad målbjerget og kører en omgang med masser af små stigninger, som på profilen ligner små bump, men i virkeligheden sagtens kan være 3 km lange med 6-7%. De sidste 14,5 km går så op imod målstregen, en 2-1-stigning vil jeg kalde den; to hårde km efterfulgt af en blød km for så at være hård de sidste 1,5 km.

En etape, hvor klassementsfolkene helt sikkert vil røre på sig. Den stejle Collado de Ballestros kan helt sikkert bruges til at tynde ud i feltet og trætte dine konkurrenter, hvis du har angreb i tankerne. Hvis et hold vælger denne taktik, er chancerne for udbruddet ikke så store, omvendt hvis klassementsholdene gemmer alt krudtet til sidste bjerg, så er der en mulighed for af udbruddet bliver succesfulde.