Vuelta a España

15. etape | Navalmoral > El Barraco | 29. august

Der kommer til at være et taktisk spil fra etapens start, hvor klassementsfolk med fordel kan sende folk i udbrud.

< 14. etape | 16. etape >

  • Type: Bjergetape
  • Længde: 197,5 km

Se Vuelta a España LIVE på TV 2 PLAY​

Favoritter

***** Primoz Roglic

**** Enric Mas

*** Giulio Ciccone, Felix Grosschartner, Adam Yates

** Michael Storer, Romain Bardet, Damiano Caruso

* Gianluca Brambila, Ion Izagirre, Wout Poels, Sergio Henao

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Sidste bjerg er helt klart det letteste på etapen, men alt andet lige en hård bjergetape.

Nøglepunkt

Puerto de Mijares er dagens hårdeste bjerg, og det er her, forskellen kan laves, hvis det er det, man har i tankerne.

Ruten

Igen er de første 70 km relativ overkommelige, og dermed bliver sprinterne ikke sat lige ud af skolegården, hvilket de helt sikkert er glade for med henblik på tidsgrænsen. Herefter er der fire bjerge på programmet, to første-, en anden- og en tredjekategori. Vueltaen er ofte kendt for de vilde stigningsprocenter på små gedestier, men dagens udfordringer kan ikke føjes ind under den kategori. De er ikke særlig stejle, men til gengæld er de alle sammen halvlange. Den længste Puerto de Mijares er lidt over 20 km lang.

Dagens sidste stigning er en tredjekategori, 8,6 km lang med 3,8% i snit, hvor toppen rundes med lidt over 5 km til mål. Herfra går det nedad stort set hele vejen til kilometerporten, hvorefter den sidste km er flad.

Det er en etape, hvor man virkelig med fordel kan sende folk i udbrud. Hvis du vil i offensiven, skal du helst have et par stykker, der kan vente på toppen af Puerto de Mijares, og så ellers føre solen sort så tæt ind under mål som muligt. Omvendt hvis du kommer i defensiven, vil det også være godt at have folk, der kan kaldes tilbage og hjælpe dig tilbage i fronten igen. Derfor kan vi helt sikkert godt få en spændende etape at se, hvor der kommer til at være mange taktiske udspil. Derudover er der også en overhængende sandsynlighed for, at vi ser mange kampe i kampen: et udbrud, der kører om etapesejren, og nogle klassementsfolk, der kæmper om førertrøjen og vigtige sekunder.