Vuelta a España

16. etape | Laredo > Santa Cruz de Bezana | 31. august

Trods 2000 højdemeter kan sprinterne vinde denne etape. Det bliver dog ikke let for dem.

< 15. etape | 17. etape >

  • Type: Flad
  • Længde: 180 km

Se Vuelta a España LIVE på TV 2 PLAY​

Favoritter

***** Fabio Jakobsen

**** Alberto Dainese

*** Arnaud Demare, Michael Matthews

** Florian Senchal, Matteo Trentin, Magnus Cort

* Sacha Modolo, Jordi Meeus, Piet Allegaert, Jon Aberasturi

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

I dag er sidste chance for sprinterne, så vi må håbe for dem, at de har udnyttet hviledagen godt og er kommet lidt til hægterne igen.

Nøglepunkt

Der er en lille bakke omkring 5-kilometermærket, der kunne være et afsæt, hvis du vil snyde sprinterne, og lige meget hvad er det et punkt, hvor sprinterholdene skal være godt organiserede. For herefter vanker der en let nedkørsel ned imod 2-kilometermærket og så nogle sving, inden de sidste 500 meter.

Ruten

Sidste år blev 10. etape kørt i det samme område til Suances. Denne sluttede med sejr til Roglic, men det var også, fordi der var en bakke op imod mål. Det er der ikke i dag. Jeg kan dog også huske, at blandt andre Sam Bennett led på småbakkerne langs kysten. Etapen indeholder da også på den gode side af 2000 højdemeter.

Chancerne er dog alt andet lige væsentlig større for massespurt, end de er for succes til udbryderne. Når det er sagt, så ved man aldrig, hvad der sker i tredje uge af en Grand Tour. Bare se 19. etape af årets Tour de France, hvor alt tydede på en massespurt, men etapen udviklede sig anderledes, og pludselig var det kun Alpecin Fenix, der var villige til at investere i at holde det sammen til en massespurt.

Der er dog et stort overskyggende argument, der taler for spurt, og det er, at der ikke er flere chancer tilbage. Så hvis du har en sprinter med i løbet, er der kun ét skud tilbage i bøssen, og det er i dag. Selvom spurten er mere kringlet end andre dage, er de sidste 500 meter lige ud af landevejen.