17. etape | Unquera > Lagos de Covadonga | 1. september

Det kommer til at være kamp i klassementet på en stigning, Vueltaen har gjort meget brug af tidligere.

< 16. etape | 18. etape >

  • Type: Bjergetape
  • Længde: 185,8 km

Se Vuelta a España LIVE på TV 2 PLAY​

Favoritter

***** Miguel Angel Lopez

**** Primoz Roglic, Enric Mas

*** Egan Bernal, Jack Haig

** Adam Yates, Romain Bardet, Damiano Caruso

* Aleksandr Vlasov, David de la Cruz, Rafal Majka

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Lagos de Covadonga er det nærmeste, man kommer på en bjergklassiker i Vueltaen, som jo ellers er kendt for hele tiden at finde nye bjerge.

Nøglepunkt

Selvom de to opstigninger til La Collada Llomena bestemt ikke skal undervurderes, så bliver etapen afgjort op ad Lagos de Covadonga. Efter 2-kilometermærket er det meget svært at ryste dine konkurrenter af, så hvis du har mere tilbage i tanken og kan se 2-kilometermærket, er det ved at være tid.

Ruten

Selvom Altu de Hortigueru venter efter 32 km, kan man groft sagt sige, at løbet for alvor først bliver hårdt efter 80 km, hvor La Collada Llomena skal bestiges hele to gange. 7,6 km med 9,3 km i snit taler sit eget tydelige sprog. Derudover er det et område, hvor det regner meget, nedkørslerne er lumske, så der kan godt ske ting og sager her allerede.

Der er dog et 25 km langt dalstykke henimod Lagos de Covadonga, hvilket alt andet lige normalvist sætter lidt en dæmper på angrebsiveren blandt favoritterne.

Lagos de Covadonga er 12,5 km lang og stiger med 6,9 procent i snit, men der skal man jo huske, at der er nogle små nedkørsler på de sidste 3 km. Med 8 til toppen kommer et rigtig ondt stykke, hvor den i 3 km stiger konstant over 10 procent og er 20% på det stejleste. Det er nok på det stykke, vi kommer til at se den helt store udskilning blandt favoritterne.

I 2014 kørte jeg min sidste Vuelta, og der havde vi også mål her på 15. etape. Det var en etape, der profilmæssigt var lidt lettere end den her, men til gengæld var vejret de sidste par timer ret dårligt. Her var tidsforskellene betragtelige. Wilco Keldermann, der blev nummer 21 på etapen, kom ind 3 minutter efter vinder Przemyslav Niemiec.