Vuelta a España

19. etape | Tapia > Monforte de Lemos | 3. september

Alt peger i retning af en dag, hvor udbryderne kan vinde etapen.

< 18. etape | 20. etape >

  • Type: Kuperet
  • Længde: 191,5 km

  Se Vuelta a España LIVE på TV 2 PLAY​

  Favoritter

  ***** Magnus Cort

  **** Andrea Bagioli

  *** Andreas Kron, Michael Matthews

  ** Dylan van Barle, Clément Champoussin, Matteo Trentin

  * Geoffrey Bouchard, Nick Schultz, Jesus Herrada, Gianluca Brambilla

  Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

  Bør blive endnu en dag for udbryderne.

  Nøglepunkt

  Alto de Garganta, hvor udbruddet sandsynligvis kører af sted, og hvis jeg har ret i min antagelse om, at det bliver en dag for udbruddet, så skal du være med i det ryk for at have chance for vinde etapen.

  Ruten

  Etapen byder på den gode side af 3000 højdemeter, og en stor del af dem er klumpet sammen på første halvdel af etapen. De to første kategoriserede stigninger ud af tre hænger stort set sammen. De er kun adskilt af en kort nedkørsel. Bunden rammes efter 12 km, og toppen på andenkategorien rundes efter 34,5 km. Altså groft sagt en stigning på 22,5 km og et ideelt sted for et udbrud til at forme sig.

  Herefter venter endnu en andenkategoristigning og generelt kuperet terræn, indtil de sidste 90 km, som bliver en anelse mindre kuperet, selvom der er en 4 km lang stigning med 4,4% i snit op til dagens indlagte spurt. Kunne være et oplag afsæt i en udbrydergruppe, da der fra spurten og til målstregen kun resterer 27 km, først nedad og siden relativ fladt.

  Med beskaffenheden af de sidste 90 km kan der måske godt være et sprinterhold, der kunne begynde at overveje noget, men jeg tror bare, at starten er så svær, at der kommer til at køre en stor gruppe. Derudover vil sprinterne sandsynligvis være sat, inden deres hold kan begynde at føre for alvor, vil udbryderne have oparbejdet et stort forspring. Derfor peger alt i retning af en dag, hvor udbryderne kan lykkes med deres foretagende, og klassementsfolkene kan trække luft ind inden de sidste to store slag.