Vuelta a España

20. etape | Sanxenxo > Mos. Castro de Herville | 4. september

Jeg er vild med denne etapeprofil, og jeg kan ikke andet end forestille mig, at det bliver seværdigt cykelløb.

< 19. etape | 21. etape >

  • Type: Bjergetape
  • Længde: 202,2 km

Se Vuelta a España LIVE på TV 2 PLAY​

***** Primoz Roglic

**** Enric Mas, Miguel Angel Lopez

*** Egan Bernal, Jack Haig

** Adam Yates, Romain Bardet, Damiano Caruso

* Felix Grosschartner, Ion Izagirre, Gianluca Brambilla

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Ved første øjekast kan man måske godt tænke en ”lidt en fesen næstsidste etape”, men jeg er vild med ideen om at smide et ”mini-Liege” ind på næstsidstedagen. En række af mindre stigninger, hvor der ikke er ro på imellem, kan virkelig skabe et festfyrværkeri af et cykelløb, når man placerer den her, hvor der kun mangler en enkeltstart.

Nøglepunkt

Efter 3 km af Alto Castro de Herville er der på den gode side af en km med 10 procent i snit, hvilket er et oplagt sted at sætte sidste angreb ind. For herefter kommer der en kort nedkørsel, hvor rytterne bag en måske vil kigge lidt på hinanden frem for at føre alt, hvad de kan med tre mand på frihjul.

Ruten

Jeg synes faktisk ikke, at sammenligningen med Liege-Bastogne-Liege er helt dårlig, og jeg kan fornemme i cykelmilijøet, at jeg ikke er den eneste, der har hevet den op af hatten. Fem kategoriserede stigninger og så en god håndfuld ukategoriserede stigninger.

De kategoriserede stigninger er alle sammen at finde på etapens sidste 100 km. Førstekategorien Alto de Mougas, som stiger med 8% de første 6 km, og så målbjerget Alto Castro de Herville er nok dem, der springer i øjnene som de to hårdeste.

Det, jeg dog finder mest interessant, er, at der nærmest ikke er nogle dalstykker. Enten går det opad eller nedad, og i det her område er der mange lumske nedkørsler og et vejr, der er forholdsvis ustadigt. Derfor er det potentielt angrebsterræn de sidste 100 km, og man kan virkelig bruge sit hold til at sætte pres på en nedkørsel, så feltet springer i flere grupper, når man rammer den næste stigning. Hvis man får isoleret manden i førertrøjen på en etape som denne, så kan det blive virkelig skæbnesvangert for vedkommende.

Der venter kun en enkeltstart i morgen, hvilket efterlader nogle ryttere med en dagsorden, og det er, at de skal ud og angribe. Derfor kan jeg ikke andet end forestille mig det bliver seværdigt cykelløb.