Vuelta a España

21. etape | Padrón > Santiago de Compostela | 5. september

Der er lagt op til en spektakulær afslutning af årets Vuelta.

< 20. etape

  • Type: Enkeltstart
  • Længde: 33,8 km

Se Vuelta a España LIVE på TV 2 PLAY​

Favoritter

***** Jan Tratnik

**** Primoz Roglic

*** Magnus Cort

** Enric Mas, Jack Haig, Adam Yates

* Josef Cerny, Lawson Craddock, Chad Haga, Tom Scully, Ion izagirre, Tobias Ludvigsson

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Tendensen, vi ser med færre enkeltstartskilometer, bliver i hvert fald ikke skubbet i modsat retning her i Vueltaen. Med de 33,8 km i dag ryger vi lige på den anden side af 40 km.

Nøglepunkt

En enkeltstart handler om at pace sig selv helt rigtigt hele vejen, og dermed er det meget svært at pege på et sted, der kommer til at afgøre den her enkeltstart.

Ruten

Santiago de Compostela dannede også rammen om den afsluttende enkeltstart i Vueltaen 2014, men dengang var der tale om et 9,7 km langt gadeløb. Det er det ikke denne gang, hvor starten går i Padron, hvorefter man først kører nordvestpå for så cirka midtvejs at køre østpå.

Profilen ser rimelig tilforladelig ud, men der er alligevel 634 højdemeter undervejs, hvilket er en pæn sjat for en enkeltstart. Der er blandt andet en hård bakke op mod første mellemtid, og de sidste 5 km op imod målstregen stiger også svagt hele tiden. Det er en rute, hvor du skal være dus med din enkeltstartscykel, for der er en del sving, hvor du sagtens kan tabe tid, hvis du ikke har gjort dit forarbejde. Det er et område, hvor vejret er omskifteligt, og dermed kan der være ryttere, der kører den i tørvejr, hvilket er en stor fordel, når man kigger på muligheden for etapesejr. For klassementsfolkene, som jo starter som de sidste, er forholdene dog mere eller mindre ens.

På sidstedagen af en Grand Tour er tanken ved at være tom, og derfor er det ikke sikkert, at det normale styrkeforhold på en enkeltstart er gældende. Meget handler om, hvad der er tilbage i benene, og hvor meget smerte man fortsat kan udholde. Derfor kan vi helt sikkert godt komme til at se ryttere, der overrasker positivt, men også ryttere, der skuffer.