OL Tokyo 2020

Dansk duo vinder OL-sølv

Julie Leth og Amalie Dideriksen kørte et tæt på perfekt parløb, hvor et angreb med 35 omgange tilbage blev afgørende. Briterne var suveræne.

Efter dramatiske 120 omgange vandt de danske europamestre Amalie Dideriksen og Julie Leth OL-sølv.

Flere styrt undervejs gjorde løbet meget rodet, men den danske duo holdt hovedet koldt og rykkede på det helt rigtige tidspunkt med 35 omgange tilbage. Her viste Julie Leth enorm styrke, og Amalie Dideriksen formåede at følge op på sin makkers flotte ryk.

Den danske duo fejrede sølvet, som var det en guldmedalje, og det skyldes, at Storbritannien blev suveræn guldvinder på cykelbanen i Izu. Allerede efter de første 30 omgange var Laura Kenny og Katie Archibald nærmest umulige at hente. Rusland tog bronzemedaljen.

De hollandske favoritter skuffede stort og endte som nummer fire. Med 71 runder tilbage styrtede den store stjerne Kirsten Wild, og herfra fandt duoen ikke farten igen.

Flere gange undervejs var danskerne også tæt på at styrte. Blandt andet i forbindelse med det hollandske styrt. Kaosset på banen betød også, at danskerne missede et skifte. Det viste sig dog at være fuldstændig ligegyldigt. Heldigvis.

De danske herrer har også en chance for en OL-medalje, når Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen kører parløb lørdag. Den danske duo og europa- og verdensmester.

Danske medaljer ved OL i Tokyo

  1. Skeetskytte sikrer Danmarks første medalje

   Skeetskytten Jesper Hansen kom pludselig på alles læber, da han mandag 26. juli sikrede Danmarks første medalje ved OL i Tokyo. 

   Danskeren leverede et vildt comeback i kvalifikationen og skød sig videre til finalen, hvor han imponerede stort. Danskeren måtte se sig slået af amerikanske Vincent Hancock, der var helt og aldeles suveræn i finalen. 

  2. Roere snupper bronze

   Danskerne skulle vente tre dage mere, før der igen var medaljefest i den japanske hovedstad. Natten til torsdag dansk tid leverede de to roere Frederic Vystavel og Joachim Sutton en gedigen overraskelse, da de blev nummer tre i toer uden styrmand. 

   De to roere kom med til OL på sidste mandat, men viste sig at være blandt de absolut bedste. 

  3. Blume svømmer sig til medalje

   Pernille Blume havde på fornem vis kvalificeret sig til finalen i 50 meter fri - disciplinen, som hun vandt i 2016. Australske Emma McKeon havde inden finalen sat to olympiske rekorder og blev derfor betragtet som favorit. Det var da også hende, der løb med sejren, mens Blume kom ind på en tredjeplads og sikrede sig karrierens tredje OL-medalje, ligesom det var Danmarks tredje medalje i Tokyo. 

  4. Anne-Marie Rindom åbner dansk guldhøst

   Så kom den endelig! Den danske guldmedalje. Anne-Marie Rindom kunne efter et dramatisk sidste sejlads lade sig hylde som OL-guldvinder. Danskeren har længe ligget på førstepladsen, men efter en række fejl i fredags var der pludselig spænding om sejren. Men hun bevarede roen og sikrede Danmarks første OL-guld. 

  5. Guld til Axelsen

   Badmintonstjernen Viktor Axelsen sikrede Danmarks anden OL-guldmedalje, da han vandt OL-finalen mandag over den forsvarende mester, Chen Long. 

   Axelsen har en bronzemedalje fra Rio i 2016. 

  6. Aastrand rykket fra sølv til bronze

   I 200 meter enerkajak var Emma Aastrand Jørgensen så tæt på at vinde sølv, at hun nåede at stå som nummer to på resultattavlen i flere sekunder. 

   Efter målfoto blev danskeren dog rykket til tredjepladsen. 

  7. Banelandsholdet henter sølv til Danmark

   Det danske banelandshold i 4000 meter holdforfølgelsesløb sikrede sig en medalje med finalepladsen, der kom i hus efter et kæmpe drama.

   Spørgsmålet var bare, om den så skulle være af guld eller sølv. Det var tæt helt indtil sidst i finalen, men italienerne trak det længste strå.

    

  8. Mere OL-bronze til Emma Aastrand

   For anden gang på godt 48 timer kan den danske kajakroer Emma Aastrand Jørgensen juble over en OL-medalje.

   I finalen i 500 meter enerkajak sluttede danskeren som nummer tre efter en flot slutspurt.

  9. Sølv i parløb

   Amalie Dideriksen og Julie Leth kørte et flot parløb, hvor de holdt sig til, da løbet blev afgjort. 

   Danskerne var med til at hente feltet med en omgang, og med en del point i de indlagte spurter blev det til en fortjent sølvmedalje. Storbritannien vandt guld.

  10. Guld i parløb

   Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen levede op til favoritværdigheden og vandt OL-guld i parløb.

   Parret var med fremme hele vejen gennem de 200 omgange, og til sidst kørte de sejren hjem med 43 point foran Storbritannien og Frankrig.

   De to har aldrig tabt en international konkurrence sammen.

  11. Sølv til håndboldherrerne

   Det blev tæt til slut, men håndboldherrerne sikrede sig sølvet efter et nederlag i finalen til Frankrig på to mål.