OL Tokyo 2020

Rolf Sørensen hylder danske gulddrenge

Michael Mørkøv og Lasse Norman er den perfekte sammensætning af et par på banen, hvis man spørger Rolf Sørensen.

Hvis du vil have opskriften på OL-guld i parløb, skal du ringe til Michael Mørkøv og Lasse Norman.

Lørdag viste de nemlig, hvordan disciplinen på banen skal skæres.

Ifølge Rolf Sørensen, der er cykelekspert på TV 2 SPORT, endte det med dansk guld, fordi de to ryttere supplerer hinanden så godt.

- Det er et makkerskab af rå kraft, som Lasse har. Og så er det Michaels enorme hjerne. Man kunne næsten se, hvor taknemmelig Lasse Norman var, da de krammede hinanden første gang efter løbet.

- Han kunne have haft en, som var lige så stærk som Michael, men uden hans taktiske snilde og overskud kunne det ikke lade sig gøre, vurderer Rolf Sørensen.

"Kørte et perfekt løb"

Efter en stille start meldte det danske par sig ind i løbet. Herfra så de ud til at være i kontrol. Det var bestemt også ekspertens opfattelse.

- De kørte et taktisk perfekt løb. Det krævede det også. Der var et par af de andre, som kunne en hel masse, siger Rolf Sørensen.

Guldmedaljen bragte samtidig Lasse Norman Hansens samlede OL-medaljehøst op på fem af slagsen - to guld, én sølv og to bronze - og det gjorde bestemt ikke glæden mindre.

- Det er rigtig, rigtig stort for mig. Det er en liste, jeg har kigget lidt på i noget tid. Og det er en liste, jeg gerne har villet skrive mig helt ind i toppen på. Det betyder rigtig meget for mig at kunne tage en guldmedalje med Michael, siger Lasse Norman til TV 2 SPORT.

OL i 2024 kan ikke udelukkes

Ved OL i 2024 vil Michael Mørkøv være 39 år gammel - Lasse Norman har rundet 32 somre til den tid.

Men ikke en gang Mørkøvs alder vil være en hindring, vurderer Rolf Sørensen.

- Det er klart, han gerne vil med. Han er på toppen, og han er toppet meget sent. Han er ærgerrig. Han kan mærke, at tingene fungerer.

- Han er på et godt hold i landevejscykling, hvor han får lov til at forberede sig på parløb. Jeg vil absolut aldrig sige aldrig, men det banker på nedefra. Der er mange dygtige, unge cykelryttere, siger Rolf Sørensen.

Selv er Deceuninck-Quick-Step-rytteren da også klar på endnu en tur i OL-manegen.

- Der bliver nogle andre mål for mig i mellemtiden. Men hvis Lasse er frisk om tre år, så er jeg det også, fortæller Michael Mørkøv til Ritzau.