OL Tokyo 2020

Mørkøv og Norman fanget i polsk heltemodtagelse

Michael Mørkøv og Lasse Norman blev fejret to gange på rejsen hjem fra OL i Tokyo.

Mellemlandinger er sjældent frivillige. Oftest er de bare logistiske kameler, der skal sluges på rejsen.

Men da OL-guldvinderne Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen søndag rejste fra Tokyo til Kastrup, var det slet ikke så tosset at mellemlande i Polens hovedstad, Warszawa, da flyet var fyldt med polske OL-deltagere.

- Vi fik den helt store heltemodtagelse med brandbiler, der sprøjtede vand på flyveren og hornmusik. Men vi flyver videre til København senere, så vi er blevet budt godt velkommen til Europa, fortalte Mørkøv til Discovery+.

Mørkøv og Norman Hansen vandt guld i lørdagens parløb.

Ved ankomsten til København stod venner, familie og fans klar til at give makkerparret en 'rigtig' hyldest.

Mindre løn, mere guld

Den olympiske topplacering var samtidig kulminationen på flere sæsoner med dobbeltarbejde for Michael Mørkøv, der til hverdag er en profil hos storholdet Deceuninck-QuickStep.

For i de perioder, den danske leadout-specialist ikke har haft program på landevejen, er tiden blevet brugt på banen.

- Da jeg skrev vil kontrakt med Quick-Step for to år siden, gik jeg lidt på kompromis med lønnen, men sikrede mig, at jeg kunne få lov til at deltage ved de her olympiske lege. Det har været min egen satsning, og det er også derfor, jeg ikke kan være mere lykkelig over, at jeg kan gå ud af den her satsning med 100 procent gevinst, siger cykelrytteren.

Med triumfen har duoen nu vundet både OL, VM og EM i disciplinen og har endnu aldrig tabt en international konkurrence sammen.

Allerede tirsdag er både Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen tilbage på landevejen i Danmark Rundt.