Cykling

Mads Pedersen sejrer i Sønderborg

Den tidligere verdensmester Mads Pedersen slog til på det helt rigtige tidspunkt, og derfor vandt han 2. etape af Danmark Rundt 2021.

Efter 190 kilometer fra Ribe til Sønderborg kunne Mads Pedersen juble ved målstregen.

Han var klart bedst i spurten, og med sejren kører han sig tilmed i top tre i klassementet.

Top 3 på etapen

  1. Mads Pedersen
  2. Giacomo Nizzolo
  3. Dylan Groenewegen

- Det er rart. Det har været en lidt tør sæson siden Kuurne (Kuurne-Bruxelles-Kuurne i februar, red.). Det er fedt at vinde på hjemlige veje, og især en etape der er så tæt på, hvor vi skal køre Tour de France til næste år, siger Mads Pedersen til DR1.

Top 3 i klassementet

  1. Dylan Groeneweegen
  2. Giacomo Nizzolo +4 sekunder
  3. Mads Pedersen +6 sekunder

2. etape af Danmark Rundt sluttede med tre omgange på en rundstrækning i Sønderborg. Finalen ved Dybbøl Mølle var identisk med afslutningen på Sønderborg-etapen i 2016, hvor Magnus Cort vandt.

Denne augustdag var det Mads Pedersen, der var bedst. Han indledte sin spurt langt udefra, og med en imponerende fart kørte han forbi Nizzolo og Groenewegen, der ganske enkelt ikke kunne følge med.

I jagten på Pedersen endte det med et lille skub mellem dem, mens de kæmpede om andenpladsen, og i sidste øjeblik fik europamesteren Nizzolo presset sig forbi Groenewegen, der vandt 1. etape.

Flere ryttere er udgået

I modsætning til på 1. etape kom sidevind til at spille en rolle onsdag.

Med 140 kilometer igen stod vinden ind fra siden, og det skabte lidt kaos, da Quick-Step satte sig frem og pressede tempoet i vejret. Det belgiske mandskab fik knækket feltet i to, og scenen til en seværdig etape var sat.

Samtidig blev dagens første udbrydere hentet meget hurtigt i det opskruede tempo.

To ryttere slap dog for at skulle knokle i sideviden. OL-banerytteren Niklas Larsen styrtede tirsdag og stillede ikke til start på 2. etape grundet en hjernerystelse.

Den belgiske temporytter Yves Lampaert droppede også starten, da han var blevet far natten til onsdag og rejste hjem.

Undervejs på etapen styrtede den tidligere danmarksmester i enkeltstart Martin Toft Madsen og måtte udgå.

Hektisk finale

Det hele blev samlet igen i feltet, men det lykkedes fem ryttere at komme af sted igen, blandt andre den tidligere danmarksmester i enkeltstart Rasmus Quaade.

Kvintetten røg ned på mindre end et minuts forspring, da der resterede 30 kilometer, og alt pegede i retning af samling igen.

Kort efter kørte rytterne ind på rundstrækningen i og ved Sønderborg, hvor afslutningen fandt sted.

Her tog Jumbo-Visma teten for at køre Groenewegen frem til sin anden etapesejr. Det hollandske hold satte et højt tempo på rundstrækningen i og omkring Sønderborg, så ingen kunne slippe væk fra feltet.

Også Quick-Step tog med én rytter del i tempokørslen, og det gik så stærkt, at der med ti kilometer igen kortvarigt opstod et hul mellem de allerforreste ryttere og resten af feltet.

Mark Cavendish og Giacomo Nizzolo var ikke med forrest, men hullet blev lukket, og alle kunne dermed deltage i spurten, hvor Mads Pedersens tidlige åbning kom bag på de andre sprintere.