Cykling

'Cykelturisten' Froome stoppet på vej ind i farligt område

Den firedobbelte Tour de France-vinder Chris Froome medvirkede i et fransk tv-indslag, uden nogen tilsyneladende vidste det.

Hvis man skulle pege på én aktiv cykelrytter, der er den mest kendte på verdensplan, kunne det meget vel være Chris Froome.

Briten har vundet Tour de France imponerende fire gange, mens resten af CV'et er med til at placere ham blandt historiens bedste.

Alligevel er han ikke så kendt, at han bare sådan lige bliver genkendt på gaden. Det tyder alt i hvert fald på efter et nyhedsindslag i fransk tv.

Tv-stationen France 2 havde gang i et nyhedsindslag om skovbrande. Her indgår et kort klip, hvor en cykelrytter, som de i indslaget omtaler "som denne cykelturist", bliver stoppet på et bjerg, fordi han er på vej ind i et farligt område.

Denne cykelrytter viser sig at være verdensstjernen Chris Froome, som tilfældigvis er på en træningstur i Esterel-bjergene.

Froome bliver stoppet, da han er på vej længere op i bjergene, fordi området er lukket af frygt for skovbrande. Lokale myndigheder har således advaret om en stor risiko for skovbrande i området, skriver Cycling Weekly.

Du kan se den spøjse situation i klippet herunder:

France 2 nævner ikke på noget tidspunkt, at det er Chris Froome, hvorfor det må antages, at det simpelthen ikke er gået op for dem.

I al sin retfærdighed skal det da også nævnes, at cykelryttere nok ikke er de nemmeste at genkende, når de er iført briller, hjelm og andet udstyr.

At Chris Froome kommer cyklende i det område, er ikke i sig selv besynderligt, da briten er bosat i den franske by St. Raphael ved Middelhavet i nærheden af Esterel-bjergene.

Chris Froome har ikke været i konkurrence på cyklen siden Tour de France i sidste måned, som han gennemførte. Israel Start Up-rytterens kalender byder i den nærmeste fremtid på Tyskland Rundt og Slovakiet Rundt.