Vuelta a España

Tidligere Vuelta-vinder stopper som 31-årig

Italienske Fabio Aru stopper karrieren efter Vuelta a España.

En kometkarriere kickstartede for syv år siden, men slutter snart med et karrierestop på bagkant af flere års nedtur.

Italienske Fabio Aru tager lørdag hul på det, der bliver karrierens sidste cykelløb. Det bliver Vuelta a España, som den 31-årige rytter vandt for seks år siden.

- Det har ikke været nogen nem beslutning at træffe. Det er noget, jeg har tænkt over og diskuteret med min familie i noget tid, siger Aru i en pressemeddelelse fra Team Qhubeka NextHash.

- Jeg har kørt på cykel i 16 år og i mere end et årti som professionel, men tiden er inde til at prioritere andre ting i mit liv; min familie.

Uden sejr i fire år

Aru indtog verdensscenen i 2014, da han vandt sin første sejr på World Touren. Det skete i Giro d'Italia, og i efteråret løb han med to etapesejre i Vuelta a España.

Ser man på Arus cv, er det kun blevet til ni sejre i karrierens løb, men stort set alle er faldet i nogle af verdens største cykelløb - seks af dem i Grand Tours, hvor han desuden blev Vuelta-mester i 2015.

Seneste sejr ligger tilbage i 2017, hvorefter det kun er gået ned ad bakke for italieneren. Blandt andet på grund af en indsnævring på bækkenpulsåren.

- Jeg har været så heldig at realisere mit talent på verdens største scene, og sammen med min holdkammerater har jeg fejret utrolige triumfer, siger Aru.

Fabio Aru var frem til 2017 holdkammerat med Jakob Fuglsang på Astana, før han skiftede til UAE Team Emirates. I indeværende sæson har han kørt for Qhubeka NextHash.

Vuelta a España starter lørdag med en otte kilometer lang enkeltstart.