Vuelta a España

Med sin mor i tankerne fandt dansk debutant frihed på cyklen

Cykling blev i en tidlig alder en stor hjælp for den danske Lotto Soudal-rytter Andreas Kron.

I disse dage kører Andreas Kron karrierens første Grand Tour-etaper.

Den 23-årige dansker har imponeret i sin første sæson som professionel, og det har Lotto Soudal belønnet med en udtagelse til Vuelta a España.

En foreløbig kulmination på en karriere, der startede med at være en form for mental hjælp efter en tragisk oplevelse. I 2011 mistede Andreas Kron sin mor efter et længerevarende kræftforløb, og i bearbejdelsen blev cyklingen afgørende.

- Hun døde for 10 år siden, og cyklingen blev en slags frihed for mig, hvor jeg kunne tage cyklen og komme væk fra alt det dårlige derhjemme.

- Nu er jeg et sted, hvor min mor altid er med mig. Jeg tror, at hvis jeg ikke havde min cykel og mine venner, da jeg var yngre, ville det have været meget hårdere at komme igennem den periode, siger Andreas Kron i større interview med cykelmediet VeloNews.

"Jeg tænker altid på hende"

Andreas Kron fortæller, at han startede med at cykle, da han var ni år. På det tidspunkt var hans mor allerede i kamp mod kræften.

- Min mor havde været syg i otte år, og de sidste par år vidste jeg, at jeg ville miste hende, og her var cyklingen en stor hjælp for mig, siger Andreas Kron.

Takket være de mange kilometer på landevejen kan Andreas Kron nu kalde sig professionel cykelrytter, hvor han kører side om side med de bedste ryttere i verden.

Og selvom det kun er hans far, der nu følger med fra sidelinjen eller tv'et, så er hans mor stadig med i tankerne.

- Jeg har virkelig altid min mor med, og jeg tænker altid på hende.