Vuelta a España

Eksperter: Sådan kunne det gå så galt for dansk mester

Der var intet at gøre for Mads Würtz, da han først kom op at ride på en kollegas baghjul, forklarer eksperter.

Den danske mester fik en ærgerlig hovedrolle på afslutningen af 5. etape af Vuelta a España.

Midt i feltet mistede Mads Würtz Schmidt pludselig kontrollen over sin cykel bag en Bora-rytter og startede en dominoeffekt af væltende cykelryttere.

- Det ser ud, som om han er lidt for tæt på, og at Bora-rytteren lige rejser sig op. Dér når Mads ikke lige at trække cyklen tilbage. Der er tale om et uheld, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

Styrtet opstod i en stressende finale med omkring 12 kilometer til mål, og det skabte naturligvis kaos i feltet. Her var der et væld af smadrede cykler og forslåede ryttere. Derudover blev størstedelen af feltet fanget bag en mur af styrtede ryttere.

Uheldet fik konsekvenser for løbets førertrøjer, der skiftede hænder. Rein Taaramae blev nemlig revet med ned i styrtet, og derfor måtte han vinke farvel til den røde førertrøje.

- Ingen bliver sure på ham

Selvom situationen fik alvorlige konsekvenser for mange ryttere i Vuelta-feltet, er der ikke nogen grund til at se sig sur på den danske mester, mener cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Det var noget andet, hvis han havde gjort noget dumt og helt vanvittigt og kørt på tværs af feltet. Det er sådan et uheld, der kan ske for alle. Han kom lige op at ride på rytteren foran. Så det er der ikke nogen, der er sure på ham over. Jeg tror mest af alt, at han er sur på sig selv, siger Chris Anker Sørensen.

Rolf Sørensen tilføjer, at Würtz nok er mest sur på sig selv:

- Han er megaærgerlig over det, for han var godt kørende og sad i en god position. Det er bare sådan noget, der sker. Jeg tror ikke, det påvirker ham. Han er irriteret over, at han ikke lige får trukket cyklen i den rigtige side, siger Rolf Sørensen.

Skal til observation

Mads Würtz Schmidt kom tilbage på cyklen og rullede over målstregen 11 minutter efter Jasper Philipsen.

TV 2 SPORTs reporter i Spanien oplyser, at den danske mester nu skal igennem en røntgenundersøgelse og tjekkes for hjernerystelse.

Det har derfor ikke været muligt at få hans oplevelse af situationen.