Vuelta a España

- Må hellere rette mig efter ordrerne, siger Cort

Magnus Cort har fået besked på at holde sig til kaptajn Hugh Carthy på 5. etape og kommer derfor ikke til at deltage i en massespurt.

En tredjeplads på tirsdagens 4. etape gav Magnus Cort smag på mere i Vuelta a España, men han må forsøge at gemme appetitten til senere i løbet.

5. etape bliver nemlig ikke med Magnus Cort i en hovedrolle til trods for, at han gerne ville have den.

- Jeg ville egentlig gerne. Men jeg må hellere rette mig efter ordrerne, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT.

Er det okay?

- Ja, det er det. Helt sikkert.

Skal holde sig til kaptajn Carthy

Hans EF Education-mandskab håber på succes i klassementet til britiske Hugh Carthy, og han er årsagen til, at danskeren ikke får lov til at prøve sig af på onsdagens formodede massespurt.

- Det er altid sjovt at være med fremme, men i dag skal jeg tilbage i arbejdstøjet og sørge for, at Hugh kommer sikkert igennem.

Danske Magnus Cort var tæt på sejren, men Fabio Jakobsen var for hurtig. Video: Jonas Kjærsgaard

Der er mange åbne stykker i løbet af etapen, hvor vinden kan komme til at spille en rolle. Det ser dog ikke ud til, at den er kraftig nok. Derfor handler det mest om bare at beskytte Carthy og holde ham fremme, fortæller Cort.

Har allerede tabt tid

Briten tabte 38 sekunder på 2. etapes massespurt, fordi han blev fanget bag et styrt. Det er sådanne ting, Cort og resten af holdkammeraterne skal forhindre.

På årets eneste bjergetape viste Carthy svaghedstegn og tabte tid til sine konkurrenter. Blandt andet derfor fik Cort dagen efter lov til at køre sin chance på 4. etape.

Inden det spanske etapeløb udtalte Magnus Cort, at han går efter at ramme topformen i sidste uge af løbet.

Allerede efter fire etaper viste han dog, at hans form er, hvor den skal være.