Vuelta a España

6. etape | Requena > Alto de la Montaña de Cullera | 19. august

Der venter en spektakulær afslutning på en kort stigning, der trækker tænder ud.

< 5. etape | 7. etape >

  • Type: Kuperet
  • Længde: 159 km

Se Vuelta a España LIVE på TV 2 PLAY​

Favoritter

***** Primoz Roglic

**** Alejandro Valverde

*** Miguel Angel Lopez, Adam Yates

** Egan Bernal, Richard Carapaz, Maximilian Schachmann

* Alex Aranburu, Omar Fraille, Thomas Pidcock, Jack Haig, Mikel Landa, Enric Mas

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Finale på det spanske svar på Mur d’Huy, som vi kender det fra klassikeren Fleche Wallone.

Nøglepunkt

Alto de la Montana de Cullera bliver med sine 1,9 km med 9,4% i snit etapens nøglepunkt. På korte, stejle stigninger som denne er benene selvfølgelig en stor faktor, men positionen i bunden af stigningen er bestemt ikke uvæsentlig.

Ruten

Tendensen er nedadgående de første 75 km af etapen ned mod Valencia. Herfra er det helt fladt langs kysten, indtil feltet rammer bunden af Alto de la Montana de Cullera. Derfor burde det være et samlet felt, der kommer hertil. Positionskampen bliver helt sikkert hektisk for at få afleveret kaptajnerne i rette position til stigningen.

Selvom den er 600 meter længere end Mur d’Huy, synes jeg alligevel godt, man kan sammenligne de to stigninger. De er stort set lige stejle og har begge et max på omkring de 20%, hvor det er stejlest. Derfor er det naturligt at kigge efter folk, der kan begå sig i det belgiske løb, når man vil lede efter favoritter til dagens etape.

I 2020 dannede den ramme om afslutningen på 2. etape af Volta a la Comunitat Valenciana. Her overspurtede Tadej Pogacar Alejandro Valverde i en gruppe på ni mand, og de tyve første på etapen var inden for 20 sekunder. Så det bliver næppe heller de største forskelle, vi får at se blandt klassementsfavoritterne i dag. Men som jeg har nævnt tidligere; mange bække små kan sagtens ende ud i en samlet sejr.