Vuelta a España

7. etape | Gandia > Alicante | 20. august

Den hidtil hårdeste afslutning i dette års Vuelta venter.

< 6. etape | 8. etape >

  • Type: Bjergetape
  • Længde: 152 km

Se Vuelta a España LIVE på TV 2 PLAY​

Favoritter

***** Egan Bernal

**** Primoz Roglic

*** Mikkel Landa, Miguel Angel Lopez

** Enric Mas, Aleksandr Vlasov, Adam Yates

* Giulio Ciccone, David de la Cruz, Richard Carapaz, Alejandro Valverde

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Selvom det ikke er de helt høje tinder, rytterne skal op i, skal den her etape bestemt ikke undervurderes.

Nøglepunkt

Balcón de Alicante. Selvom der er mange højdemeter inden, bliver det nok først her, klassementsfolkene for alvor rører på sig.

Ruten

Efter 7 km starter det med at gå opad, og her skal sprinterne altså stramme cykelskoene for at komme med op over, for Puerto La Llacuna er næsten 10 km lang, og selvom de sidste 6 km ikke er monstrøse, så er de første 4 km virkeligt hårde med stigningsprocenter på over 9 det meste af tiden og et max på 17. Et godt springbræt for dagens udbrud, der bestemt har en mulighed for at holde hele vejen.

For selvom de efterfølgende stigninger er lettere, er den første en tredjekategori, og herefter to andenkategorier, hvorefter der følger endnu en tredjekategori. Et par af dem er ret irriterende faktisk, så er de stejle, så flader de ud, og du føler aldrig rigtig, du får en rytme.

Så det er et hårdt terræn at kontrollere et udbrud i, hvilket de små 3700 højdemeter undervejs også indikerer. Hvis vi lige tager sidste års lidt specielle udgave at Vueltaen ud af ligningen, så har man også ofte set, at førertrøjen ikke har været bange for at give trøjen fra sig i de første uger af løbet.

Hvor det på dagens første stigning startede hårdt og sluttede blødt, er det omvendt på den afsluttende. De første 4 km har et par korte nedkørsler undervejs og er ikke over 7,5% i stigning. De sidste godt 4 km tager dog i den grad fat og er tæt på at være 10% i snit.

De sidste 200 meter af etapen går dog nedad mod mål, hvilket næppe får den store betydning, andet end ryttere ikke kommer til at stå helt stille på stregen. Den hidtil hårdeste afslutning i dette års Vuelta og en etape, hvor forskellene kommer til at være lidt større.